Súbor Andalucia pripravil pre milovníkov flamenca Španielsky večer

NETKY.SK • 10 Jún 2011, 09:38 • 2 min
Súbor Andalucia pripravil pre milovníkov flamenca Španielsky večer

Súbor Andalucia pripravil pre milovníkov flamenca Španielsky večer

slovakia

left justify in out

img

Tanečný súbor Andalucia pripravil pre milovníkov flamenco Španielsky večer La fiesta flamenca. Uskutoční sa v piatok 10. júna o 20.00 h v Bratislave.
      Členovia súboru priblížia návštevníkom atmosféru zábavy, tanca a hudby južného Španielska. V niekoľkých vstupoch uvedú tance z rôznych častí Andalúzie zo svojho bohatého repertoáru. Spestrením programu bude blok arabských brušných tancov Noc v Alhambre. Účastníci Španielskeho večera budú mať možnosť ochutnať známy španielsky nápoj sangría a iné či občerstvenie.
      Umelecký súbor Andalucia začal ako prvý na Slovensku pred 23 rokmi šíriť španielsku ľudovú kultúru - umenie flamenco. Jeho zakladateľkou, umeleckou vedúcou a choreografkou je Viera Masaryková, ktorá pravidelne čerpá inšpiráciu pre prácu v súbore na tanečných kurzoch v južnom Španielsku. Pri tancoch využíva prácu s vejármi, klobúkmi, šatkami, kastanetami či potlesky a podupy.
      Súbor Andalucia vystupuje pri rôznych príležitostiach na Slovensku a úspešne reprezentoval SR aj na tanečných festivaloch v zahraničí, napríklad v Španielsku, Taliansku, Tunisku, Turecku, na Malte, v Českej republike, Rakúsku, Maďarsku a iných krajinách. Choreografka súboru založila aj prvú tanečnú školu v štýle flamenco na Slovensku, kde vychováva tanečníkov od päť do 30 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies