Súboj Zlína so Slovanom Bratislava obnoví tradíciu Československého superpohára

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 12:50 • 2 min
Súboj Zlína so Slovanom Bratislava obnoví tradíciu Československého superpohára

BRATISLAVA - V piatok 23. júna si prvýkrát od rozdelenia Česka a Slovenska víťazi národných futbalových pohárových súťaží týchto krajín zmerajú sily v zápase o Československý superpohár. Duel FC Fastav Zlín - ŠK Slovan Bratislava je na programe od 18.00 h v Uherskom Hradišti na štadióne českého prvoligového 1. FC Slovácko.

slovakia

left justify in out

V prípade remízy nenasleduje predĺženie, ale hneď rozstrel zo značky pokutového kopu. Zlín aj so slovenským ľavým obrancom Róbertom Matejovom triumfoval vo finále českého MOL Cupu nad SFC Opava (1:0), Slovan v popradskom finále Slovnaft Cupu zvíťazil nad MFK Skalica (3:0).

Československý pohár, predchodca novovzniknutého superpohára, zanechal v histórii stopu v rokoch 1960 - 1993. "Z pohľadu regiónu i Európy ide o unikátnu iniciatívu, ktorá nadväzuje na viac než tridsaťročnú tradíciu Československého pohára. Atmosféra vtedajších zápasov bola neuveriteľná. Veríme, že superpohár poteší všetkých fanúšikov a stane sa začiatkom novej tradície," povedal Oszkár Világi, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovnaft, citoval ho web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

"Pred časom sme spolu s českými priateľmi vyvíjali snahu obnoviť spoločnú československú ligu a oživiť tak tradíciu veľkých derby zápasov z minulosti. Už niekoľko rokov o Československý pohár bojujú naše i české najlepšie mládežnícke tímy a sme veľmi radi, že sa nám teraz podarilo uviesť do života aj superpohár v kategórii seniorov. Veríme, že tento prvý ročník sa vydarí po športovej i organizačnej stránke a bude začiatkom novej tradície vzájomnej konfrontácie medzi najlepšími českými a slovenskými klubmi," uviedol generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

 

Doplnil ho generálny sekretár Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Rudolf Řepka: "Uherské Hradiště sme ako dejisko vybrali preto, že na jeho štadión majú blízko fanúšikovia Zlína aj Slovana." Cena vstupeniek je vo výške 100 Kč (3,8 EUR) a 150 Kč (5,7 EUR).

"Veľmi sa tešíme na tento novovytvorený projekt, v ktorom sa stretneme so zástupcom českého futbalu. Československý superpohár je pre nás mimoriadne prestížnou záležitosťou a túžime byť jeho prvým víťazom, ktorý sa, pochopiteľne, zapíše do histórie. Vždy som bol zástancom oživenia československej ligy, a preto som rád, že aspoň takýmto spôsobom sa budeme môcť konfrontovať s kvalitným českým mužstvom. Trochu nás mrzí nešťastný termín, keďže oba tímy budú v počiatočnej fáze prípravy, k zápasu však pristúpime s absolútnou vážnosťou a maximálnym nasadením," povedal viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší pre klubový web.

 

"Belasí" môžu v Československom superpohári nadviazať na federálne časy, v Československom pohári triumfovali päťkrát (1962, 1963, 1968, 1974, 1982).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies