Súboj v Rotterdame bol prerušený v 54. min za stavu 0:1

NETKY.SK • 27 Február 2015, 09:20 • 2 min
Súboj v Rotterdame bol prerušený v 54. min za stavu 0:1

ROTTERDAM 26. februára (SITA) - Odvetný súboj šestnásťfinále Európskej ligy (EL) medzi Feyenoordom Rotterdam a AS Rím prerušil francúzsky rozhodca Clément Turpin v 54. min a poslal hráčov oboch tímov do kabín. Dôvodom bolo neprístojné správanie sa domácich divákov, ktorí ťažko niesli vylúčenie Mitchella de Vredeho a hádzali rôzne predmety na trávnik. Zápas približne po 15-minútovej pauze pokračuje.

slovakia

left justify in out

Hostia z Ríma viedli od konca prvého polčasu 1:0, gól strelil srbský legionár Adem Ljajič. Dve minúty po začiatku pokračovania v druhom polčase vyrovnal na 1:1 striedajúci hráč domácich Elvis Manu. O tri minúty neskôr však rozvlnil sieť krídelník Rimanov Gervinho a naklonil postup na stranu hostí. Prvý súboj v Ríme sa skončil remízou 1:1. Hráči Feyenoordu už videli dve červené karty, okrem De Vredeho aj náhradný brankár Erwin Mulder.

 

Rotterdamská polícia ešte pred zápasom zadržala 17 domácich a 5 priaznivcov hosťujúceho tímu. Podľa policajného hovorcu Gijsa van Nijmegena fanúšikovia oboch táborov pri presune na štadión na seba útočili a neriadili sa pokynmi policajtov. U dvoch z nich našli nože, ich národnosť a mená zatiaľ nezverejnili.

 

Podľa vyjadrení mužov zákona išlo aj o preventívne opatrenia v snahe zabrániť opakovaniu sa incidentov spred týždňa, keď fanúšikovia Feyenoordu mali konflikty s rímskou políciou. Spoločne s kolegami z jazdeckej polície odprevadili priaznivcov klubu z "večného mesta" až na štadión De Kuip. Holandskí fanúšikovia zanechali minulý týždeň ulice historického centra Ríma plné plechoviek od piva a zničených fliaš.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona