Súboj titanov Roger Gracie vs. Marcus ´Buchecha´ Almeida čoskoro skutočnosťou

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 14:47 • 2 min
Súboj titanov Roger Gracie vs. Marcus ´Buchecha´ Almeida čoskoro skutočnosťou

BRATISLAVA - Minulý týždeň v nedeľu sa fanúšikovia Brazílskeho Jiu Jitsu dočkali dlho očakávanej odvety medzi dvoma titánmi. Ide o Rogera Gracieho a Markusa "Buchecha" Almeida, obidvaja majú na svojich kontách 10 svetových titulov, čo je v Brazílskom Jiu Jitsu unikátne. Jediný hlavný rozdiel medzi dvoma zápasníkmi je ich vek, Gracie má 35 rokov a Buchecha 27 rokov.

slovakia

left justify in out

Raz sa už dvaja velikáni na žinenke stretli, vtedy v rámci superfightu na galavečeri Metamoris. Ich prvý súboj skončil po 10 minútach nerozhodne. Dlho očakávaný zápas sa uskutočnil v Brazílii v rámci súťaži Gracie Pro. Išlo o 15 minútový superfight, na začiatku sa zdal byť v strhoch aktívnejším Buchecha. No Gracie sa sústredil a nespravil chybu, rozumne a chladnokrvne sa bránil. Po tom ako sa dostali na zem sa Roger Gracie postupne prepracoval až na chrbát súpera kde si chytil golier súpera a pripravoval si ho k ukončeniu. 

 

Chvíľku si ho nastavoval a potom už len ukončil zápas s nádherným škrtením. Po zápase Roger Gracie oznámil, že končí svoju kariéru v súťažnom Brazílskom Jiu Jitsu a povedal, že sa bude venovať už iba MMA. V MMA je momentálne držiteľom titulu v ťažkej váhe v organizácií One FC, jeho skóre je 8 výhier a 2 prehry. Zápasil aj v UFC ale iba jeden zápas a ten proti Timovi Kennedymu ale po troch kolách prehral na body. Pred tým zápasil v Strikeforce kde má skóre 4 výhry a 1 prehru.

 

Skóre v Brazílskom Jiu Jitsu má nasledovné: 71 výhier, 7 prehier a 1 remízu. Na svojom konte má 10 titulov majstra sveta, dva tituly v ADCC a mnoho víťazstiev na menších súťažiach a turnajoch. Je to teda potvrdené, najlepším na svete je legendárny Roger Gracie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona