Súboj slovenských titanov v Maďarsku - Selecký proti Kovácsovi

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:34 • 2 min
Súboj slovenských titanov v Maďarsku - Selecký proti Kovácsovi

Súboj slovenských titanov v Maďarsku - Selecký proti Kovácsovi

slovakia

left justify in out

Slovenský boxer Tomáš Kovács sa vo svojom 18. profesionálnom zápase v kariére predstaví v maďarskej Orosháze. Súperom doteraz nezdolaného majstra sveta organizácie WBF v poloťažkej váhe bude jeho krajan Slavomír Selický.
Duel vypísaný na šesť kôl, ktorý bude súčasťou boxerského galavečera pod názvom "Elitné jednotky", sa uskutoční 20. novembra. Pre 33-ročného Kovácsa, známeho pod prezývkou Tomi KID, bude najbližší súboj súčasťou prípravy na očakávaný duel pod hlavičkou organizácie WBO, ktorý by sa mal uskutočniť začiatkom budúceho roka. "Sláva poznám osobne, videl som jeho zápasy v Štúrove aj Nových Zámkoch. Nebude to ľahký zápas, váhový rozdiel 10-12 kíl spraví svoje. Je to fyzicky zdatný boxer, silnejší ako ja, ktorý vie zaboxovať aj technicky," uviedol pre TASR Kovács, ktorý má na konte 12 knokautov.
Súboj Kovácsa so Selickým bude mať špecifický náboj, keďže obaja pästiari sú si dobre známi, no oficiálne sa v ringu ešte nestretli. Ako Kovács prezradil, po svojom poslednom súboji s Albáncom Xhavitom Visokom (TKO vo 4. kole, pozn.) sa dopočul o Selického tvrdeniach, že by ho porazil. Reakciou rodáka z Galanty bola výzva na vzájomný súboj a hoci prvé rokovania stroskotali, na "neutrálnej" pôde sa už súboj uskutoční. Tridsaťdeväťročný Selický boxuje v ťažšej hmotnostnej kategórii, napriek tomu si Kovács trúfa natiahnuť svoju víťaznú šnúru. "Budem musieť boxovať technicky a využívať svoju rýchlosť. Súper bude dobre pripravený na šesť kôl. Chcem ťažiť z kvalitnej prípravy, keď som trénoval s ťažšími sparingpartnermi. Jeden zápas s ťažším súperom už mám za sebou. Boxoval som s maďarským Pitbullom (Zoltán Czekus, pozn.) a poradil som si s ním," vyhlásil.
Kovács sa pripravuje pod dohľadom svojho trénera Pavla Hlavačku, pričom pred samotným tréningovým drilom nabral sily v kúpeľoch v Trenčianskych Tepliciach. "Pripravujem sa tak ako doteraz v Galante a Nitre, kde mám vytvorené veľmi dobré podmienky. Sparingov mi robia reprezentanti, najviac mi azda pomáha Sandro Dirnfeld, boxujúci v kategórii do 91 kg. Je to dobrý kamarát, no v ringu mi nič nedaruje. S priateľkou sme boli v kúpeľoch, kde som zistil, že som zanedbal regeneráciu. Už viem, že telo potrebuje aj oddych, nie iba ustavičný tréning," dodal Kovács.
Novozámočan Selický s doterajšou bilanciou 17 víťazstiev (z toho 12 KO), 8 prehier (4 KO) a jedna remíza si však na svojho mladšieho súpera verí. Chce sa stať tým, kto Kovácsovi pripravil prvú prehru v profiringu. "Samozrejme, trúfam si zvíťaziť, inak by som do toho nešiel. Tomáš je dobrý, rýchly súper. Ja sa budem spoliehať na svoj silnejší úder. Naposledy sme spolu trénovali pred dvoma či troma rokmi. Uvidíme, ako to dopadne," skonštatoval pre TASR Selický.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies