Subjekty cestovného ruchu v Tatrách ponúkajú spoločný produkt

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 08:06 • 2 min
Subjekty cestovného ruchu v Tatrách ponúkajú spoločný produkt

Subjekty cestovného ruchu v Tatrách ponúkajú spoločný produkt

slovakia

left justify in out

img

V tatranskom regióne zaznamenali nárast ubytovaných hostí od začiatku tohto roku o viac ako 11 percent. „Tá sezóna pritiahla návštevníkov do Vysokých Tatier a bola priaznivejšia, než sme čakali,“ zhodnotil riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Verí, že v podobnom trende bude pokračovať aj letná sezóna, vysokohorské turistické chodníky budú prístupné od 15. júna.

Turistov by mohol podľa neho prilákať i nový produkt pod názvom Slovakia Aqua Fun Pas. „Ide o možnosť zakúpenia si dvoch, štyroch alebo šiestich vstupov na rozličné atrakcie, ktoré región ponúka, pri ktorých je možné získať až 44-percentnú zľavu, čo môže byť pre návštevníkov celkom zaujímavé,“ priblížil Chudý.

Do portfólia spoločného produktu sa zapojili nielen rezorty tatranského regiónu a Spiša, ale aj akvuapark z Liptova. Ide o akési spojenie turistiky, atrakcií a vodnej zábavy. „Táto ponuka je určitým spôsobom nadregionálna a sľubujeme si od toho určitú variabilitu a aj spestrenie pobytu pre budúcich návštevníkov, ktorí do regiónu prídu,“ zhodnotil Chudý.

Určitým spôsobom môže byť negatívnym faktorom pred sezónou súčasné pílenie suchých stromov v okolí niektorých turistických chodníkov. „Do toho 15. júna by okolie štyroch najfrekventovanejších turistických trás malo byť vyčistené tak, že by pohyb mal byť bezproblémový. Netrúfam si povedať, kedy sa podarí zabezpečiť ďalšie finančné zdroje na ďalšie trasy, ale nejako výraznejšie by to do letnej sezóny zasiahnuť nemalo,“ zdôraznil Chudý.

Základným produktom Tatier v lete je turistika, viac ako 260 kilometrov značkovaných turistických trás je priamo vo Vysokých Tatrách, vrátane Pieninského národného parku je to dokonca takmer 600 kilometrov. „Pribudla nám ďalšia vysokohorská chata pri Popradskom plese, je to Majláthova chata, prvú letnú sezónu má pred sebou aj zrekonštruovaný horský hotel Sliezsky dom,“ informoval Chudý. Ešte stále prebieha rekonštrukcia Chaty pod Rysmi, prevádzka však bude poskytovať základné služby ako občerstvenie či núdzové ubytovanie. Počas leta by mali byť k dispozícii všetky vysokohorské chaty, medzi najnavštevovanejšie patrí Chata pri Zelenom plese (1551 metrov nad morom), Chata pod Soliskom (1840 metrov nad morom) a Zamkovského chata (1475 metrov nad morom).

Turisti budú podľa Chudého vo veľkej miere navštevovať aj akvaparky v regióne a historické pamiatky. Hudobnú a kultúrnu zábavu čiastočne ponúka zariadenie v Tatranskej Lomnici Humno, hlučnejšiu zábavu však Tatry neponúkajú. Diskotékové bary sú položené nižšie, v neďalekých mestách Poprad či Spišská Nová Ves, podobne ako aj možnosti nákupnej turistiky. „Je to dlhodobá vec, susedia z poľskej strany nám dlhodobo vyčítajú, že tu nie je taká možnosť zábavy ako v Poľsku. Je pravda, že tatranské osady sú súčasťou národného parku, takže tu nie je záujem mesta Vysoké Tatry, ale ani prevádzkovateľov, aby sa tu budovali hlučné diskotéky,“ zdôvodnil Chudý.

Podľa neho je predpoklad, že nárast zo zimy by mohol pokračovať aj v lete a čísla na konci roku by mohli byť hodnotené ako pozitívne. Nedá sa však ešte povedať, že sa turizmus v Tatrách vracia do čísel spred krízy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies