Subdodávatelia na diaľniciach budú mať garantované platby

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:43 • 2 min
Subdodávatelia na diaľniciach budú mať garantované platby

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) pri nových tendroch pripravuje takú zmluvnú úpravu, aby subdodávatelia mali garantované platby, ak odvedú svoju prácu.

slovakia

left justify in out

"Rovnako sa pripravujú aj opatrenia, ktoré by garantovali plynulé pokračovanie výstavby v prípade kolapsu niektorého zo zmluvných partnerov NDS," informoval v pondelok agentúru SITA hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Podrobnosti o týchto zmenách bude podľa neho predstavovať NDS v čase, keď budú definitívne dopracované.

 

Napríklad, dve z najväčších domácich stavebných spoločností - Doprastav, a.s. a Váhostav - SK, a.s. (Váhostav) neplatili načas, resp. vôbec svojim dodávateľom nielen na diaľničných stavbách a dostali sa do reštrukturalizácie. Napriek tomu, že im štátna NDS za vykonané práce riadne zaplatila, k ich dodávateľom sa všetky peniaze nedostali. 

 

Doprastav a Váhostav si zo svojich dlhov na základe zákona o konkurze a reštrukturalizácii môžu odpísať väčšinu svojich záväzkov voči malým a stredným firmám či živnostníkom, môžu ďalej fungovať a súťažiť o verejné zákazky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies