Subdodávateľ Brose zamestná 700 pracovníkov v Prievidzi, sériovú výrobu spustí v januári 2017

NETKY.SK • 18 August 2016, 13:16 • 2 min
Subdodávateľ Brose zamestná 700 pracovníkov v Prievidzi, sériovú výrobu spustí v januári 2017

PRIEVIDZA - Subdodávateľ pre automobilový priemysel, spoločnosť Brose už takmer dokončila prvú časť výstavby svojho strategického závodu v Prievidzi. Stavebnú časť plánuje dokončiť v októbri tohto roka, so sériovou výrobou chce začať v januári 2017. V súčasnosti už zamestnáva 100 ľudí, postupne by sa mal počet jej pracovníkov navýšiť na asi 700, z toho 120 len vo vývojovom oddelení. Počas dnešného dňa otvorených dverí o tom informoval konateľ Brose Prievidza Axel Mallener.

slovakia

left justify in out

S výstavbou prvej časti závodu začala spoločnosť v januári tohto roka, má rozlohu 25.000 štvorcových metrov (m2). Aktuálne je vo výstavbe administratívna časť, kde bude pracovať 200 ľudí, výrobná a logistická hala s rozlohou dovedna 19.000 m2, pričom výroba v nej sa bude sústrediť na hatchbacky, zdvíhače a elektromotory. Zároveň tam bude i vývoj, uviedol konateľ Brose Prievidza, s.r.o., Mallener.

 

Druhú a tretiu časť závodu plánuje investor vybudovať v marci 2017, dokončené by mali byť v apríli alebo máji 2018. Ambíciou firmy je v období piatich rokov zamestnať cez 700 ľudí. S dopytom po pracovníkoch nemá investor podľa Mallenera problém, keďže aktuálne eviduje viac ako 3000 žiadostí o prácu v prievidzskom závode. Investor chce tiež postupne zastavať väčšinu územia priemyselného parku.

 

Brose Prievidza by mala už na jeseň podpísať aj memorandum o duálnom vzdelávaní s dvoma strednými odbornými školami v regióne, zároveň sa dohodla na spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave a Žilinskou univerzitou, s ktorými budú pracovať na vývoji. Ako tiež avizoval Mallener, pre svoju činnosť chce v budúcnosti firma využiť aj blízke prievidzské letisko, na ktorého rozvoj je už spracovaná koncepcia. Konateľ prievidzskej spoločnosti si myslí, že Brose môže byť v budúcnosti alternatívou k súčasnému najväčšiemu zamestnávateľovi na hornej Nitre, a to štátom dotovaných Hornonitrianskych baní Prievidza, a. s.

 

Subdodávateľ pre automobilový priemysel oficiálne ohlásil svoju investíciu v prievidzskom priemyselnom parku 11. mája 2015. Do strategického závodu investuje 50,1 milióna eur. Ročný obrat závodu by mal podľa predpokladov spoločnosti dosiahnuť v prvom roku 150 až 200 miliónov eur, ktorý by sa mal postupne zvýšiť nad 500 miliónov eur.

 

Spoločnosti Brose Prievidza, s. r. o., ktorá vznikla v marci 2015 a jej jediným spoločníkom je nemecká skupina Brose International GmbH Coburg, odsúhlasila vláda SR aj investičnú pomoc vo výške 12,5 milióna eur.

 

Skupina Brose má zastúpenie v Európe, Ázii, Amerike a Afrike. Jej produkcia sa zameriava na výrobu mechatronických komponentov a systémov pre automobilový priemysel. Svoju produkciu dodáva približne 80 značkám automobilov, viac než 30 dodávateľom elektrických motorov a mechatronických systémov pre dvere automobilov, zadné výklopné dvere a sedadlá. Skupina zamestnáva takmer 23.000 pracovníkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies