Subdodávateľ automobilky Kia expanduje, v Žiline vytvorí stovky pracovných miest

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:50 • 2 min
Subdodávateľ automobilky Kia expanduje, v Žiline vytvorí stovky pracovných miest

BRATISLAVA - Spoločnosť Sungwoo Hitech plánuje vo svojom žilinskom závode expanziu. Firma chce postaviť a prevádzkovať nový výrobný komplex.

slovakia

left justify in out

"Kapacity existujúceho výrobného objektu vzhľadom na intenzifikáciu výroby automobilov nepostačujú pokryť ďalšiu expanziu výroby, nakoľko v jestvujúcich priestoroch nie je možné zabezpečiť jej ďalšie rozšírenie," informovala štátne orgány o svojich plánoch spoločnosť. Vďaka expanzii spoločnosti Sungwoo Hitech by malo vzniknúť 300 nových pracovných miest.


V novom výrobnom komplexe bude investor vyrábať plechové komponenty pre automobilový priemysel. "V porovnaní s jestvujúcou produkciou nenastane žiadna zmena výrobného sortimentu, ani k zmene technologického procesu. V novom výrobnom komplexe bude analogická výroba ako v existujúcich," dodal investor. Nová výrobná hala bude jednopodlažná a bude sa rozprestierať na ploche takmer 28 tisíc metrov štvorcových. Vyrobené plechové komponenty bude dodávať kórejskej automobilke Kia, ktorá má svoj závod tiež v Žiline.


Spoločnosť Sungwoo Hitech v súčasnosti zamestnáva vo svojom žilinskom závode 760 pracovníkov. Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia je súčasťou skupiny Sungwoo Hitech, medzinárodnej skupiny s centrálou v Južnej Kórei, ktorá sa zameriava na výrobu komponentov pre automobilový priemysel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona