Súčasťou Dní mexickej kultúry budú výstavy, tanečné programy i workshop

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:16 • 2 min
Súčasťou Dní mexickej kultúry budú výstavy, tanečné programy i workshop

Súčasťou Dní mexickej kultúry budú výstavy, tanečné programy i workshop

slovakia

left justify in out

img

Slávnostným otvorením výstavy Pocta starobylému Mexiku v Galérii Villa Rustica Domu kultúry Dúbravka v Bratislave sa začne vo štvrtok 26. mája o 17.00 h 13. ročník Dní mexickej kultúry na Slovensku. Svoje obrazy predstaví dvojica mexických autorov - Victor G. Cebrero a Esteban A. Clavijo, návštevníci si ju môžu pozrieť do 10. júna.
      Po vernisáži sa o 18.00 h v kinosále Domu kultúry Dúbravka uskutoční tradičný hudobno-tanečný program s názvom Čarovné Mexiko. Okrem domáceho súboru mexických tancov a hudby Magisterial sa predstaví ako hosť reprezentatívny súbor ľudových tancov TEC Monterrey z Mexika. V máji tohto roku toto teleso oslavuje 10. výročie svojho založenia a na Slovensko prichádza už tretí raz. Pod vedením umeleckého vedúceho Jorgea Méndeza členovia súboru uvedú pestrý program tancov z viacerých mexických štátov, ako sú napríklad Veracruz, Chiapas, Yucatán, Guerrero či Jalisco. Budú medzi nimi rituálne a mystické tance.
      Záujemcovia môžu tanečníkov z Mexika vidieť nielen počas otváracieho programu, ale i v ďalších dňoch. V piatok 27. mája vystúpia v Dome umenia v Piešťanoch (19.00 h). V nedeľu 29. mája sa predstavia o 18.00 h v Dome kultúry v Rovinke spolu s domácim Detským folklórnym súborom Červené jabĺčko. V pondelok 30. mája budú mať hostia z Mexika tri vystúpenia v Dome kultúry Vetvár v Podunajských Biskupiciach pre žiakov škôl tejto časti Bratislavy.
      V rámci Dní mexickej kultúry na Slovensku (26.5.-10.6.) sa uskutočnia aj sprievodné podujatia. V Dome kultúry Dúbravka v Bratislave sa 31. mája o 18.00 h bude konať workshop, počas ktorého mladí Mexičania naučia záujemcov nejaký temperamentný mexický tanec. Pre gurmánov tam pripravili Dni mexickej kuchyne, ktoré potrvajú od 26. mája do 10. júna.
      Organizátormi 13. ročníka Dní mexickej kultúry na Slovensku je Občianske združenie Priatelia Mexika v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave, Veľvyslanectvom Mexika v SR so sídlom vo Viedni a Domom kultúry Dúbravka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies