Suárezov trest na štyri mesiace platí, ale môže trénovať

NETKY.SK • 14 August 2014, 15:22 • 2 min
Suárezov trest na štyri mesiace platí, ale môže trénovať

LAUSANNE - Futbalový útočník Luis Suárez nedosiahol skrátenie štvormesačného trestu za uhryznutie Giorgia Chielliniho na majstrovstvách sveta v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne mu však zrušil zákaz trénovať a využívať zázemie jeho klubového zamestnávateľa, ktorým je FC Barcelona. 

 

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zastavila uruguajskému útočníkovi činnosť na deväť medzištátnych zápasov a štyri mesiace. Odvolanie na FIFA nezabralo, ale FC Barcelona, kam najlepší strelec uplynulého ročníka anglickej Premier League prestúpil za 88 miliónov eur z FC Liverpool, sa obrátil na CAS. Ten konštatoval, že "trest v zásade zodpovedá previneniu". "Štvormesačné suspendovanie však zostane v platnosti iba vo vzťahu k oficiálnym zápasom, nie pokiaľ ide o ďalšie futbalové aktivity, ako je tréning, propagačné akcie či administratívne záležitosti," uviedol CAS s odôvodnením, že pôvodný rozsah sankcií "by mal dosah na hráčovu futbalovú činnosť aj v čase po ich uplynutí". 

 

Suárez dostal za svoje nešportové správanie od FIFA tiež pokutu 100-tisíc švajčiarskych frankov. Uruguajčan najskôr svoj čin zatĺkal, ale napokon sa zaň Chiellinimu ospravedlnil. Talian mu dokonca zaželal úspech s odvolaním. 

 

Barcelona vstúpi do novej sezóny Primera División 24. augusta doma proti Elche. Suárez bude nútene pauzovať do 25. októbra. 

 

Detailné vysvetlenie k rozsudku zverejní CAS neskôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona