Suarez v Anglicku Hráčom roka, ocenenie získal ako prvý Juhoameričan

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 08:21 • 2 min
Suarez v Anglicku Hráčom roka, ocenenie získal ako prvý Juhoameričan

LIVERPOOL - Uruguajský futbalový útočník Luis Suarez sa stal v Anglicku Hráčom roka. Prestížne ocenenie si vyslúžil vďaka skvelým výkonom v drese FC Liverpool, ktorému 30 gólmi výrazne pomohol v boji o titul v Premier League. Suarez je vôbec prvým Juhoameričanom, ktorého vyhlásili za najlepšieho futbalistu roka na "Ostrovoch".

slovakia

left justify in out

"V Premier League pôsobí množstvo výborných futbalistov. Ak vás hráči zvolia za najlepšieho, je to obrovská pocta a ocenenie toho, čo odvádzate na ihrisku. Vždy sa snažím v prospech môjho tímu odviesť maximum. Veľkú zásluhu na mojom ocenení majú spoluhráči z Liverpoolu i vedenie klubu, patrí im veľká vďaka," povedal Suarez pre agentúru AP niekoľko hodín po tom, ako "The Reds" prehrali v ligovom šlágri s londýnskou Chelsea 0:2 a skomplikovali si situáciu v boji o titul. Zverenci trénera Brendana Rodgersa sú dve kolá pred koncom súťaže na čele tabuľky o dva body pred "The Blues" a o tri pred Manchestrom City, "Citizens" však majú zápas k dobru a lepšie skóre.         
      

V najlepšej jedenástke najvyššej anglickej súťaže figurujú aj Suarezov spoluhráč z útoku Daniel Sturridge a kapitán Liverpoolu Steven Gerrard. Trojčlenné zastúpenie má aj Chelsea. Okrem brankára Petra Čecha a obrancu Garyho Cahilla sa medzi elitu dostal aj belgický krídelník Eden Hazard, ktorý sa stal zároveň najlepším hráčom do 23 rokov. 
      
Ideálna jedenástka anglickej Premier League:
      

Petr Čech (FC Chelsea) - Luke Shaw (FC Southampton), Vincent Kompany (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Seamus Coleman (FC Everton) - Eden Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Manchester City), Steven Gerrard (FC Liverpool), Adam Lallana (FC Southampton) - Luis Suarez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool)
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies