Suarez ťahá Liverpool z priemeru k titulu, v decembri má bilanciu 10+4

NETKY.SK • 22 December 2013, 11:41 • 2 min
Suarez ťahá Liverpool z priemeru k titulu, v decembri má bilanciu 10+4

LIVERPOOL - Suarez sa po viacerých kontroverziách a problémovom správaní sústredí len na hru a preto je pre svoje mužstvo nenahraditeľný.

slovakia

left justify in out

Uruguajský kanonier Luis Suarez je bez diskusie najvýraznejšou osobnosťou lídra anglickej futbalovej ligy FC Liverpool, ktorému pomohol k návratu na výslnie tabuľky dvoma presnými zásahmi a finálnou prihrávkou v sobotňajšom domácom zápase 17. kola s Cardiffom City (3:1).

Dvadsaťšesťročný Juhoameričan zaťažil konto brankárov v Premier League v tejto sezóne už 19 gólmi a je suverénnym lídrom tejto štatistiky, keď až šesť gólov ho delí od druhého v poradí Sergia Agüera (Manchester City). Povšimnutiahodná je najmä Suarezova individuálna bilancia v posledných štyroch zápasoch, v ktorých zaznamenal fantastických desať gólov. Požičaním si hokejovej terminológie je tento počet spolu so štyrmi gólovými asistenciami nadpriemerným počinom a "14 kanadských bodov" by mu mohli závidieť aj tí najproduktívnejší hráči týždňa v zámorskej NHL.

Suarez nebol ďaleko od toho, aby sa radoval z tretieho hetriku z posledných štyroch vystúpení, keď nastrelil žrď brány Cardiffu. Ani nad "double" však neohŕňal nosom: "Myslím si, že sme v prvom polčase hrali skutočne veľmi dobre. Po zmene strán sme mierne zvoľnili tempo, ale dôležité je, že sme súperovi nedovolili priblížiť sa na rozdiel gólu. Získali sme tri body a som rád, že som k nim prispel gólmi a kvalitnou hrou," povedal ofenzívny líder "The Reds", ktorý sa v anglickej lige dostal po víkende na okrúhlu métu 70 gólov. Podarilo sa mu ju dosiahnuť v 109 zápasoch a jeho priemer 0,64 gólu na stretnutie dokonale potvrdzuje jeho povesť obávaného trhača sietí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies