Suárez sa učil od Francescoliho a zbožňoval Batistutu

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 09:08 • 2 min
Suárez sa učil od Francescoliho a zbožňoval Batistutu

BARCELONA - Aj keď Barcelončan Luis Suárez kráča po vlastnej futbalovej ceste, v minulosti aj on upieral zrak na ofenzívne hviezdy zelených trávnikov.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, ako Uruguajčan som sa mnohému priučil od Enza Francescoliho. Vždy som však zbožňoval Batistutu. Bol iný ako ostatné 'deviatky', neustále v pohybe a strehu na útočnej línii. Nevysvetľujte si to tak, že som ho chcel kopírovať alebo nebodaj ním byť, len som ho obdivoval v časoch jeho pôsobenia vo Fiorentine a AS Rím. Páčil sa mi jeho štýl hry," citoval Diario Sport slová 28-ročného Suáreza.


Bývalý argentínsky superkanonier Gabriel Omar Batistuta očaril futbalové Taliansko v 90. rokoch. Začiatkom leta 2000 sa sťahoval z Florencie do AS Rím za vtedajších 70 miliárd lír, čo bolo v tom čase v prepočte 32,5 milióna eur. "Batigol" stále zostáva najdrahším tridsiatnikom v dejinách tohto športu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies