Suarez sa priznal a ospravedlnil, Chiellini mu odpustil

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 09:18 • 2 min
Suarez sa priznal a ospravedlnil, Chiellini mu odpustil

MONTEVIDEO - Uruguajský útočník Luis Suarez sa ospravedlnil Talianovi Giorgiovi Chiellinimu aj celej svetovej futbalovej rodine, za incident v zápase MS Uruguaj - Taliansko.

slovakia

left justify in out

Za pohryznutie protihráča mu FIFA vymerala rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (cca (82.210 eur).

 

Kanonier FC Liverpool zverejnil ospravedlnenie na sociálnej sieti. "Hlboko ľutujem, čo sa stalo. Ospravedlňujem sa Giorgiovi Chiellinimu a celej futbalovej rodine a prisahám, že sa už nikdy nedopustím žiadneho podobného incidentu. Pravda je, že som môjmu kolegovi Chiellinimu spôsobil uhryznutie v kolízii so mnou," uviedol Suarez. Sám Chiellini označil trest od FIFA za prehnaný. Iba niekoľko minút Talian tiež na sociálnej sieti zareagoval: "Všetko je zabudnuté. Dúfam, že ti FIFA trest zníži."

 

Dvadsaťsedemročný Suarez sa previnil tesne pred víťazným gólom svojho krajana Diega Godina v 81. minúte. Incident si hlavný rozhodca Rodriguez z Mexika nevšimol, ale uruguajského strelca usvedčili televízne kamery. Štvornásobní majstri sveta a finalisti EURO 2012 po prehre 0:1 s Uruguajom prekvapujúco skončili svoje účinkovanie na šampionáte už v základnej skupine.

 

Suarez pôvodne poprel, že Taliana pohrýzol. S odstupom niekoľkých dní už konečne všetko priznal a uviedol, že svoj čin ľutuje. "Po niekoľkých dňoch, keď som bol doma so svojou rodinou, som mal príležitosť zhodnotiť a premyslieť si v pokoji, čo sa stalo v zápase Taliansko - Uruguaj 24. júna," napísal Suarez.

 

V minulosti už Suarez dvakrát pohrýzol súpera. V roku 2013 sa v zápase Premier League "zakusol" do obrancu Chelsea Londýn Branislava Ivanoviča, za čo dostal desaťzápasový dištanc. V roku 2010 počas pôsobenia v Ajaxe Amsterdam pohrýzol protihráča z PSV Eindhoven Otmana Bakkala a odsedel si za to sedem zápasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona