Suarez po postupe Uruguaja: "Chceme zájsť čo najďalej"

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 19:33 • 2 min
Suarez po postupe Uruguaja: "Chceme zájsť čo najďalej"

ROSTOV NA DONE - Uruguajskí a ruskí futbalisti sa stali prvými osemfinalistami majstrovstiev sveta 2018. Uruguaj zdolal v stredajšom stretnutí A-skupiny Saudskú Arábiu 1:0 a rovnako ako Rusko má po dvoch kolách na konte šesť bodov, zatiaľ čo Saudská Arábia a Egypt sú bez bodu.

slovakia

left justify in out

Luis Suarez rozhodol o osude zápasu v Rostove na Done v 23. minúte, v jubilejnom 100. vystúpení v najcennejšom drese si pripísal 52. gól. Zároveň je prvý Uruguajčan, ktorý skóroval na troch MS (2010, 2014, 2018).

 

O víťazovi A-skupiny sa medzi Uruguajom a Ruskom rozhodne v pondelok 25. júna, v ten istý deň sa so šampionátom vo vzájomnom súboji rozlúčia Saudská Arábia a Egypt (oba zápasy o 16.00 h SELČ).

 

A-skupina, 2. kolo:

Uruguaj - Saudská Arábia 1:0 (1:0)

Gól: 23. Suarez. Bez kariet, rozhodovali: Turpin - Danos, Gringore (všetci Fr.), 42.678 divákov

Uruguaj: Muslera - Varela, Gimenez, Godin, Caceres - Sanchez (82. Nandez), Vecino (59. Torreira), Bentancur, Rodriguez (59. Laxalt) - Suarez, Cavani

Saudská Arábia: Al Owais - Alburayk, Hawsawi, Albulayhi, Al Shahrani - Bahebri (75. Kanno), Al Faraj, Otayf, Al Jassam (44. Al Mogahwi), Al Dawsari - Al Muwallad (78. Al-Sahlawi)

 

Uruguaj bol jednoznačný favorit tohto stretnutia, ale Saudská Arábia proti nemu v úvode hrala odvážne. Saudi dokázali víťaziť v osobných súbojoch i dlhšie podržať loptu, rozohrávku však viackrát prekombinovali, čím pobádali súpera k protiútokom. Na center Caceresa si nabiehali Cavani aj Suarez, prvý menovaný zakončil nepresne, Uruguaj sa však neskôr dostal k rohovému kopu, ktorý sa už skončil gólom. Brankár Al Owais podbehol loptu a Suarez skóroval do nechránenej siete. Saudi zjednodušili protivníkovi cestu za otváracím gólom a zakrátko ponúkli šancu aj Cavanimu. V obrane ázijského tímu sa prejavili organizačné nedostatky, no v ofenzíve mal svoje momenty najmä Bahebri. Najprv ľavačkou z pravej strany preveril Musleru a po centri zľava sa ocitol v ešte výhodnejšej pozícii, ale nezužitkoval ani tú.

 

Po prestávke kontrolovalo favorizované mužstvo zápas citeľnejšie. Suarez mohol zvýšiť z priameho kopu na 2:0, Al Owais si poradil s jeho tečovaným pokusom. Po viac než hodine hry Cavani spomalil akciu, no vymyslel prihrávku na Sancheza, ktorý hlavičkou neusmernil loptu do siete. Juhoameričania sa naďalej nehnali za poistením náskoku. Verili defenzíve, ktorá eliminovala všetky náznaky príležitostí Saudskej Arábie. V závere ešte Al Owais zmaril Cavanimu možnosť na zvýšenie a Uruguaj sa aj v druhom zápase tešil z víťazstva 1:0.

 

Hlas po zápase (zdroje: ČT4, DPA):

Juan Antonio Pizzi, tréner Saudskej Arábie: "Som vlastne celkom spokojný. Držali sme loptu a dokázali sme si prihrávať. Na súpera sme sa pripravili, ale Uruguaj bol kvalitný. Dostal nás pod tlak, nestala sa z toho však anarchia. Uspelo lepšie mužstvo."

 

Luis Suarez, autor gólu Uruguaja a Hráč zápasu: "Bolo to skvelé, splnili sme to najdôležitejšie - zvíťazili sme a postúpili sme do osemfinále. Nebol to príliš ľahký duel, ale sme spokojní, že sme ho zvládli. Chceme zájsť čo najďalej a pre náš cieľ urobíme maximum."

 

Tabuľka A-skupiny:

1. Rusko 2 2 0 0 8:1 6*

2. Uruguaj 2 2 0 0 2:0 6*

---------------------------------------------

3. Egypt 2 0 0 2 1:4 0

4. Saudská Arábia 2 0 0 2 0:6 0

*istý postup do osemfinále

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona