Suárez odmieta obvinenia z uhryznutia: Hrozia mu dva roky bez futbalu!

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 11:42 • 2 min
Suárez odmieta obvinenia z uhryznutia: Hrozia mu dva roky bez futbalu!

NATAL - Uruguajský futbalista Luis Suárez odmieta obvinenia, že pohrýzol talianskeho súpera Giorgia Chielliniho v zápase majstrovstiev sveta. V utorok išlo obom tímom o postup a vo vypätej atmosfére krátko pred jediným gólom Uruguaja, ktorý sa vďaka nemu dostal do osemfinále šampionátu, sa Suárez pravdepodobne zubami zaťal do Chielliniho ramena.

slovakia

left justify in out

"Všetci sme futbalisti a vieme, čo sa odohráva počas podobných zápasov na ihrisku. Preto nie je potrebné tomu dávať nejakú dôležitosť," tvrdil v rozhovore v mixzóne pre český denník Sport Suárez. Kanoniera Uruguaja nerozhádzala ani otázka o obvineniach z uhryznutia súpera. "Nie je to tak, ako hovoria. Bežal som k nemu, on pohol ramenom a ja som ho doňho trafil, pretože som bol v pohybe smerom k nemu. Nemyslím si, že by sa niečo stalo. Ako som už povedal, sú to veci, ku ktorým na ihrisku prichádza. Pozrite sa na moje oko... Je to vždy rovnaké, vždy sa všetci snažia (proti mne) niečo nájsť. Na trávniku sa deje milión vecí a ja sa tiež nesťažujem na to, čo sa mi stáva počas zápasu. Vyplýva to z hry, preto by sa to nemalo zveličovať," doplnil pre Sport Suárez. 

 

Taliansky obranca po kolízii protestoval u hlavného arbitra Marca Rodrígueza z Mexika, ktorý však Uruguajčana nepotrestal. Európanovi nepomohlo ani to, že ukázal rozhodcovi odtlačok zubov súpera. O chvíľu po tomto incidente dali Uruguajčania zásluhou Godína aj rozhodujúci gól. "Je smiešne, že nedostal červenú kartu. Je to jasné, všetko je jednoznačné. Hneď nafilmoval pád, pretože si uvedomil, že urobil niečo, čo nemal. Suárezovi to prechádza, lebo FIFA chce, aby hviezdy hrali na majstrovstvách sveta. Som zvedavý, či nájdu odvahu proti nemu použiť dôkazy z videa. Rozhodca videl odtlačok uhryznutia na mojom ramene, ale neurobil nič," hneval sa podľa Gazzetty dello Sport obranca Juventusu Turín Chiellini. 

 

FIFA zareagovala na sťažnosti a po párhodinovom mlčaní oznámila, že začala disciplinárne konanie v prípade uruguajského útočníka Luisa Suáreza. Zástupcovia FIFA sa obrátili na Suáreza, resp. predstaviteľov uruguajského tímu, aby do 25. júna 17.00 h brazílskeho času predložili akékoľvek relevantné dôkazy týkajúceho sa incidentu zo záveru jedného z dvoch záverečných stretnutí D-skupiny MS 2014. Kanonier Uruguaja môže za svoj šialený kúsok, ktorý nepredviedol na medzinárodnej úrovni prvý raz, dostať zákaz štartu vo dvoch zápasoch, ale môže zostať bez futbalu aj 24 mesiacov. To v prípade, že ho FIFA uzná vinným za napadnutie súpera. "Podľa článku 77 disciplinárneho poriadku FIFA môže disciplinárna komisia FIFA dodatočne potrestať závažné porušenie pravidiel, ktoré uniklo pozornosti rozhodcov. V tejto súvislosti FIFA môže zohľadniť dôkazy v danej veci, akými sú správa od rozhodcov, vyhlásenia zástupcov zúčastnených strán a svedkov či audio- alebo videonahrávky," píše sa v stanovisku FIFA. Výsledok disciplinárneho konania musí byť známy najneskôr do soboty 28. júna, keď je na MS v Brazílii na programe osemfinálový súboj Uruguaj - Kolumbia. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies