Suárez: Messi je nabudený, ale rozhodnú lekári

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:04 • 2 min
Suárez: Messi je nabudený, ale rozhodnú lekári

MADRID - Bude sobotňajšie futbalového El Clásico aj s Lionelom Messim alebo bez neho? Otázka, ktorá najviac zamestnáva fanúšikov FC Barcelona dva dni pred tradičným vrcholom prvej časti španielskej futbalovej sezóny, v ktorom sa Katalánci predstavia v jame levovej - na Štadióne Santiaga Bernabéua v Madride proti Realu. Barcelonský klenot Messi oddychoval a regeneroval takmer dva mesiace po svojom zranení kolena z konca septembra zo súboja proti Las Palmas.

slovakia

left justify in out

Momentálne už je 28-ročný Argentínčan v plnom tréningovom zaťažení a jeho spoluhráč Luis Suárez o ňom čo-to prezradil. "Záleží na rozhodnutí lekárov, oni vedia, čo bude pre Lea najlepšie. Na tréningu vyzerá výborne, je poriadne nabudený na tento dôležitý zápas.“

Messi je historicky najlepším strelcom zápasov s označením El Clásico, nastrieľal v nich už 21 gólov. Od 26. septembra sa však neobjavil až v deviatich súťažných stretnutiach a jeho nasadenie by mohlo byť aj určitým riskom z pohľadu trénera FCB Luisa Enriqueho.


"Messi je hráč, ktorý vie rozhodnúť zápas, ale musíme si počkať, či nastúpi od začiatku, alebo bude pripravený na striedanie. V zápase proti Atléticu už v tejto sezóne ukázal, že mu stačí aj 20 minút, aby priviedol mužstvo k trom bodom,“ spomenul si Suárez na septembrový súboj na Štadióne Vicenteho Calderóna. Barcelona tam zásluhou Messiho triumfovala 2:1 a Argentínčan nehral od začiatku v dôsledku tréningového výpadku po narodení jeho druhého syna.

Faktom je, že Barcelona aj bez Messiho výborne zvládla súťažný október a tiež prvú polovicu novembra a dostala sa na čelo Primera División, kde má trojbodový náskok pred Realom Madrid. Je to najmä zásluha ofenzívneho brazílsko-urguajského dua Neymar - Suárez, ktoré sa podieľalo na 20 z 23 gólov obhajcu trofeje. "Samozrejme, že chceme vyhrať El Clásico a ukázať, kto je momentálne najlepší. Na tento prestížny zápas sa veľmi teším, je to ako splnenie sna, po ktorom túži každý futbalista. Keď som bol chlapec, sledoval som El Clásico v televízii, ako v ňom strieľa góly Ronaldinho. Teraz si to sám vychutnám,“ dodal Suárez.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona