Sú naozaj Turci? Podľa Erdogana by poslanci Bundestagu s tureckým pôvodom by mali podstúpiť krvné testy

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 15:19 • 2 min
Sú naozaj Turci? Podľa Erdogana by poslanci Bundestagu s tureckým pôvodom by mali podstúpiť krvné testy

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pritvrdil svoju kritiku nemeckého Spolkového snemu (Bundestagu) za prijatie uznesenia, ktoré označuje masové zabíjanie Arménov osmanskými Turkami počas prvej svetovej vojny za genocídu.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho výrokov, ktoré priniesla dnes agentúra DPA, by mali poslanci Bundestagu hlásiaci sa k tureckému pôvodu podstúpiť krvné testy.

 

"Niektorí vravia, že sú Turci. Čo je to, prosím vás, za Turkov?" ponosoval sa Erdogan počas nedeľňajšieho vystúpenia v Istanbule. "Ich krv musí byť preskúmaná v laboratóriu," dodal.

 

Podľa DPA sa Erdogan zameral na poslancov Bundestagu tureckého pôvodu aj v sobotu. "Malo by tam byť 11 Turkov. Lenže oni nemajú s tureckosťou nič spoločné. Nakoniec, ich krv je skazená," tvrdí turecký prezident, ktorý nemeckých zákonodarcov zároveň obvinil, že sú "predĺženou rukou" teroristickej organizácie Strana kurdských pracujúcich (PKK).

 

Nemecký zákonodarný zbor prijal sporné uznesenie minulý týždeň i napriek varovaniu Erdogana, že sa to prejaví vo vzťahoch medzi Ankarou a Berlínom. Turecko v tejto súvislosti povolalo svojho veľvyslanca v Nemecku na konzultácie do vlasti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies