STZ začne riešiť Tomicovho otca, keď to bude aktuálne

NETKY.SK • 16 Október 2013, 14:58 • 2 min
STZ začne riešiť Tomicovho otca, keď to bude aktuálne

BRATISLAVA - Dvadsaťročný austrálsky tenista s rodiskom v nemeckom Stuttgarte a balkánskymi koreňmi Bernard Tomic dlhodobo vzbudzuje rozruch aj výstrelkami, o doteraz najväčší sa však postaral jeho otec John. Organizátori bratislavského turnaja ATP Challenger Tour Slovak Open (4. - 10. novembra) to pred plánovaným štartom 52. muža svetového rebríčka musia zohľadniť.

slovakia

left justify in out

"Či sa môže dostať Tomicov otec do hľadiska v NTC počas turnaja Slovak Open? Priznám sa, že nad týmto sme doteraz ešte nerozmýšľali," reagoval na stredajšej prezentačnej tlačovej besede generálny sekretár STZ Igor Moška a dodal: "Vieme o tom, že vedenie Asociácie tenisových profesionálov oficiálnym listom informuje organizátorov turnajov, aby Johna Tomica nepúšťali na jednotlivé podujatia. My sme takýto prípis od ATP zatiaľ nedostali. Keď tento dokument príde, potom sa budeme ním zaoberať. Nevieme však ani to, či sa Tomicov otec do Bratislavy vôbec chystá. Keď to bude aktuálne, začneme to riešiť."

Riaditeľ medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska Igor Moška načrtol aj hlavný dôvod, pre ktorý podľa neho Bernard Tomic hodlá štartovať na Slovak Open: "V tom období nie je v Európe veľa podujatí, na ktorých by v závere sezóny mohol získať body do svetového rebríčka. Tie mu teraz chýbajú na to, aby bol medzi nasadenými na veľkých turnajoch na začiatku budúcej sezóny."

Johna Tomica vylúčila ATP z okruhu po fyzickom útoku na tréningového partnera svojho syna Thomasa Droueta pred madridským hotelom v máji tohto roka. Suspendáciu prehodnotia v máji 2014. Španielsky súd v septembri dal Johnovi Tomicovi 8-mesačný podmienečný trest za napadnutie. Vinník po verdikte v rozhovore pre médiá prejavil ľútosť, ale z toho, že Drouetovi "naozaj poriadnu nevrazil".

Tomica seniora od incidentu nepúšťajú ani na grandslamové podujatia, ktoré sú v agende Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) a správe autonómnych organizátorov. Najnovšie sa to týka januárových melbournských Australian Open. "Grandslamové turnaje majú s ATP dohodu, že budú v podobných situáciách rešpektovať jej rozhodnutia," vyhlásil výkonný riaditeľ Tennis Australia Craig Tiley.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies