Štyroch tuniských policajtov zabili pri útoku na dom ministra

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 09:04 • 2 min
Štyroch tuniských policajtov zabili pri útoku na dom ministra

TUNIS - Štyria tuniskí policajti boli zabití, keď strelci spustili paľbu na rodinný dom ministra vnútra v západnej oblasti al-Kasrín. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyjadrenie predstaviteľa ministerstva.

slovakia

left justify in out

Minister nebol doma v čase útoku. Zatiaľ sa k nemu neprihlásila žiadna skupina, ale tuniské ozbrojené sily uskutočňujú operáciu proti radikálnej islamistickej organizácii Ansár aš-Šaría. Strelci spustili streľbu a potom ušli. Okrem zabitých obetí utrpel zranenia ďalší policajt.

 

Ansár aš-Šaría, ktorú Spojené štáty zaradili v januári do zoznamu zahraničných teroristických operácií, bola jednou z najradikálnejších islamistických skupín, aké sa v Tunisku vynorili po revolúcii v roku 2011 v rámci "arabskej jari", keď bol zosadený autokratický prezident Zín Ábidín bin Alí.

 

Politický prechod v krajine po revolúcii pokročil. Ale tuniské úrady sa obávajú šírenia násilia zo susednej Líbye, kde politický zmätok umožňuje islamistickým militantom budovať základne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies