Štyroch ozbrojencov Talibanu zabili po útoku na penzión v Kábule

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 08:32 • 2 min
Štyroch ozbrojencov Talibanu zabili po útoku na penzión v Kábule

KÁBUL - Afganské bezpečnostné sily zabili dnes ráno štyroch vzbúrencov Talibanu, ktorí ozbrojení útočnými puškami a granátometom zaútočili v utorok neskoro večer na penzión v diplomatickej štvrti afganskej metropoly Kábul. Oznámili to miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Okrem útočníkov neboli hlásené žiadne ďalšie obete, uviedol námestník afganského ministra vnútra generál Ajúb Salangi. Veliteľ polície v Kábule Abdul Rahmán Rahímí povedal, že nemenovaný penzión vlastní prominentná politická rodina, do ktorej patrí minister zahraničných vecí Saláhuddín Rabbání.

 

Po tom, ako sa po šiestich hodinách skončila prestrelka, sa k zodpovednosti za útok prihlásil Taliban s tvrdením, že pri ňom zahynuli početní "votrelci". Militantné hnutie často vydáva zveličené vyhlásenia o svojich útokoch, konštatuje agentúra Reuters.

 

Vo štvrti Wazír Akbar Chán, v ktorej sa nachádza mnoho veľvyslanectiev a vládnych budov, nasadili elitné jednotky afganských bezpečnostných síl. Z oblasti zaznelo za prvú hodinu od začiatku útoku viac než desať explózií a počas celej noci bolo počuť streľbu.

 

V afganskej metropole došlo v posledných dvoch týždňoch k viacerým útokom na cudzincov a vládne ciele, ktoré prehĺbili obavy v súvislosti s tým, či sú afganské sily schopné zaistiť bezpečnosť v krajine po odchode väčšiny zahraničných vojakov koncom roku 2014.

 

Taliban útočil 13. mája na hotel Park Palace, kde zahynulo vyše 12 ľudí, prevažne afganských civilistov, no tiež piatich cudzincov. O niekoľko dní neskôr výbuch bomby neďaleko kábulského letiska zabil britského občana a najmenej dvoch afganských civilistov. Minulý týždeň najmenej päť Afgancov zahynulo pri explózii bomby na parkovisku ministerstva spravodlivosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona