Štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA súd prepustil na slobodu

NETKY.SK • 5 December 2021, 17:17 • 2 min
Štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA súd prepustil na slobodu

BRATISLAVA - Trestné stihanie má súvisieť s ovplyvňovaním verejných obstarávaní u diaľničiarov.

slovakia

left justify in out

Štyroch obvinených z utorkovej (30. novembra) akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), pre ktorých žiadal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) kolúznu väzbu, prepustili zo zadržania na slobodu

 

img

 

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o tom rozhodla v piatok (3. decembra) neskoro večer. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Súvisiaci článok: Prokurátor ÚŠP žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA u diaľničiarov

 

"Sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS nevyhovela návrhu prokurátora ÚŠP na vzatie štyroch obvinených (Mgr. P. M., P. K., M. M., Ing. L. P.) do väzby a prepustila ich zo zadržania na slobodu, nakoľko nezistila žiadne také skutočnosti, ktoré by zakladali obavu z kolúzneho správania obvinených," spresnila hovorkyňa.

 

img

 

Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a iných súvisiacich trestných činov. Prokuratúra už skôr informovala, že spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená vo výške najmenej 700-tisíc eur. Podľa medializovaných informácií má ich stíhanie súvisieť s korupčnou trestnou činnosťou v Národnej diaľničnej spoločnosti.

 

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v utorok priblížil, že počas akcie malo byť pôvodne zadržaných osem a obvinených deväť osôb. NAKA zasahovala počas utorka v súvislosti s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti na území celého Slovenska.

 

Mohlo by vás zaujímať: V putách NAKA počas včerajšej akcie skončilo osem ľudí. Deväť má už na krku obvinenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies