Štyridsiatka na krku a predĺženie zmluvy. Nestarnúci Joaquín Sánchez pokračuje v kariére

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 12:36 • 2 min
Štyridsiatka na krku a predĺženie zmluvy. Nestarnúci Joaquín Sánchez pokračuje v kariére

Futbalový zub času je neúprosný a je všeobecne známe, že hráčom v poli po tridsiatke postupne odchádza kondícia. Unikátom v tomto smere je Joaquín Sánchez z Betisu Sevilla, ktorý behá po trávnikoch najvyššej španielskej súťaže vo veku, v ktorom jeho kolegovia na svoje futbalové časy už len spomínajú.

slovakia

left justify in out

Bývalý reprezentant Španielska oslávi v júli už 40. narodeniny a jeho dobré výkony mu priniesli predĺženie zmluvy o ďalšiu sezónu. „Chcem pokračovať, cieľom pre každý rok je zohrať dôležitú rolu a cítim, že sa mi to stále darí. Máme isté európske poháry a pokiaľ sa mi podarí stráviť tu ešte jeden rok, bude to perfektné. S vedením jednáme a všetko je na dobrej ceste. Vlastne je to už otázka niekoľkých rokov, všetkého sa zúčastňujú aj partneri, spoluhráči a kamaráti, všetci s pokračovaním súhlasia,“ vyjadril sa tesne pred podpisom nového kontraktu.

 

 

JoaquínBetise odštartoval kariéru a za klub z Andalúzie hrával až do roku 2006, keď si jeho služby zaistila Valencia. Následne zamieril do Málagy a zahraničné pôsobenie si vyskúšal v Taliansku, kde hájil farby Fiorentiny.

 

Do materského klubu sa vrátil v roku 2015 a do tejto chvíle zaň odohral 461 zápasov, čo z neho robí rekordmana Betisu. Joaquín má na konte aj druhý najvyšší počet odohratých zápasov v histórii La Ligy, pred ním je len legendárny brankár Barcelony Andoni Zubizaretta, ktorý nastúpil v 622 dueloch.

 

 

Joaquín bol takisto dlhoročnou stálicou v drese španielskej reprezentácie, za ktorú odohral 51 zápasov, zahral si na dvoch svetových šampionátoch a jednom EURE. Futbalová verejnosť ho lepšie spoznala na MS v roku 2002, keď vo štvrťfinálovom súboji s Južnou Kóreou nepremenil v penaltovom rozstrele rozhodujúci pokutový kop a Španieli sa s turnajom lúčili po kontroverznom výkone rozhodcov.

 

 

Z národného tímu vypadol po kritike trénera Luisa Aragonésa a nebol tak súčasťou najúspešnejšej éry Španielov v rokoch 2008-2012, počas ktorej sa dvakrát tešili z triumfu na EURE a raz sa im podarilo zvíťaziť na majstrovstvách sveta. Zaujímavosťou je, že má osem súrodencov a v mladosti chcel byť toreádorom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies