Štyria tínedžeri napadli muža vo vlaku, ďalší dvaja sa pokúsili o lúpež

NETKY.SK • 26 Január 2015, 12:08 • 2 min
Štyria tínedžeri napadli muža vo vlaku, ďalší dvaja sa pokúsili o lúpež

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Polícia zo Spišskej Novej Vsi sa zaoberá dvoma prípadmi napadnutia tínedžermi.

slovakia

left justify in out

Krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó informoval, že spišskonovoveský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil zo zločinu lúpeže iba 15-ročného tínedžera z Prakoviec, ktorý v sobotu (24. 1.) okolo 22.30 h na chodníku pri miestom cintoríne v obci Prakovce, okres Gelnica, spoločne s maloletým 13-ročným chlapcom z Prakoviec lúpežne prepadli miestneho 18-ročného muža. 
     

„Obvinený najprv poškodenému podal ruku a ten následne utŕžil ranu do tváre. Napadnutý muž po údere spadol na zem, pričom obvinený v útoku pokračoval. Maloletý komplic si kľakol na poškodeného a prezrel mu vrecká na odeve. V jednom z nich našiel peňaženku, ktorú mu chcel vytiahnuť, kým ho obvinený udieral päsťami do tváre,“ priblížil hovorca. V tom momente dvojicu páchateľov prekvapila okoloidúca policajná hliadka, ktorá oboch tínedžerov zadržala a predviedla na príslušný útvar. 
     

Poškodený utrpel drobné zranenia s predbežnou dĺžkou liečenia do desiatich dní. Obvinený chlapec je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až osem rokov.
     

„Rušné chvíle vo vlaku zažil v piatok (23. 1.) okolo 23. hodiny aj 45-ročný muž zo Spišských Tomášoviec. V čase, keď osobný vlak prichádzal na železničnú zastávku Smižany, vošli k nemu do kupé štyria muži. Poškodený sa domnieval, že ho idú okradnúť, a tak jedného z nich chytil pod krk,“ priblížil ďalší prípad Szabó. Na to ho všetci štyria začali biť päsťami do tváre a hrudníka, jeden z nich mu strekol do tváre slzný plyn a ďalší ho viackrát bodol nožom do nohy. Útočníci následne z vlaku vystúpili na zástavke a ušli na motorovom vozidle. 
     

„Poškodený muž zalarmoval políciu a v priebehu niekoľkých minút policajné hliadky útočníkov zadržali a po vykonaní procesných úkonov umiestnili v cele policajného zaistenia,“ doplnil hovorca. Poverený príslušník železničnej polície z prečinu výtržníctva obvinil štyroch tínedžerov z okresu Spišská Nová Ves vo veku 15 - 17 rokov. Poškodený pri útoku utrpel zranenia s predpokladanou práceneschopnosťou v trvaní sedem dní. „V prípade dokázania viny im hrozí ako mladistvým polovica z trestnej sadzby až na tri roky,“ uzavrel Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona