Štyria talianski stavbári sa stali obeťami únosu v Lýbyi

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 11:08 • 2 min
Štyria talianski stavbári sa stali obeťami únosu v Lýbyi

RÍM - Obeťami únosu v Líbyi sa stali štyria občania Talianska, informovalo dnes v Ríme talianske ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

K únosu došlo v meste Mellitah na západe Líbye neďaleko priemyselného komplexu, ktorej spolumajiteľom je talianska energetická spoločnosť Eni. Unesenými sú zamestnanci talianskej stavebnej firmy Bonatti.


Ministerstvo vo svojom dnešnom vyhlásení pripomenulo, že talianske veľvyslanectvo v Líbyi z bezpečnostných dôvodov nepracuje od 15. februára. Súčasne vtedy vyzvalo talianskych občanov, aby opustili túto severoafrickú krajinu kvôli riziku, ktorému sú tam vystavení cudzinci.


Líbya sa zmieta v chaose od roku 2011, keď bol povstalcami zosadený a zavraždený dovtedajší dlhoročný vodca Muammar Kaddáfí. Krajina je rozdelená, pričom o moc v nej zápasia dve vlády podporované dvoma parlamentmi. Legálne zvolená vláda sídli na východe krajiny, ale má len malý vplyv na vývoj situácie. Druhú vládu kontrolujú islamisti, ktorým sa podarilo získať kontrolu nad hlavným mestom Tripolis.


Líbyjskí politickí predstavitelia sa 11. júla na rokovaniach v Maroku zhodli na novej verzii mierového riešenia sprostredkovaného OSN. Vytvorili tak tlak na vedenie v Tripolise, aby pristúpilo k dohode a prispelo k vytvoreniu vlády národnej jednoty. Cieľom je zvrátiť momentálny stav chaosu a bezprávia v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies