Štyria Slováci v Plzni, Stochov Fener i Hamšíkov SSC postúpili

NETKY.SK • 23 November 2012, 12:04 • 2 min
Štyria Slováci v Plzni, Stochov Fener i Hamšíkov SSC postúpili

Štyria Slováci v Plzni, Stochov Fener i Hamšíkov SSC postúpili - Futbal V úvodných štvrtkových zápasoch 5. kola skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy UEFA 2012/2013 sa darilo ruským tímom.

slovakia

left justify in out

img

V úvodných štvrtkových zápasoch 5. kola skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy UEFA 2012/2013 sa darilo ruským tímom. 
      Anži Machačkala si po víťazstve 2:0 nad talianskym Udinese priblížil k postupu z A-skupiny. Bez prehry zostáva naďalej v H-skupine Rubin Kazaň, ktorý jasnú výhru nad Interom Miláno 3:0 dosiahol dvoma gólmi v poslednej päťminútovke, keď sa presadil Venezuelčan Jose Salomon Rondon. V druhom stretnutí skupiny si v dueli tímov bez výhry body podelili Neftči Baku s Partizanom Belehrad (1:1).
      Získaný bod za domácu remízu 1:1 s Olympique Lyon napokon stačil futbalistom Sparty Praha na postup z I-skupiny. Vyrovnávajúci a súčasne postupový gól "rudých" dal v 53. minúte po spätnej nahrávke Přikryla z pravej strany zblízka Josef Hušbauer. "Obával som sa len ihriska, ktoré nebolo v úplne dobrom stave. Aby mi lopta neuskočila. Našťastie sa to nestalo, bol z toho gól, a potom už som bol hlavne rád, že sme udržali remízu," uviedol pred portál idnes.cz Hušbauer. "Po záverečnom hvizde sme boli nesmierne radi, že sa nám podarilo postúpiť, pretože ten zápas bol dosť náročný. Vedeli sme, že sme už dosť blízko, takže na konci z nás spadla veľká únava. Je to skutočne pre nás veľký úspech, pretože sme postúpili na úkor finalistu minulého ročníka Európskej ligy Athletic Bilbao a do vyraďovacej časti ideme s Lyonom, ktorý je zvyknutý hrať Ligu majstrov. Nikto s naším postupom nepočítal, takže sme moc radi, že sa nám to podarilo."
      Ďalší český zástupca Viktoria Plzeň, aj so štyrmi Slovákmi v základnej zostave (Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Marek Bakoš, Michal Ďuriš) uhral potrebný bod v Coimbre a môže sa tiež tešiť na jarné zápasy v pohárovej Európe. "Som hlavne spokojný s postupom do jara. Určite sme schopní predvádzať lepšie výkony ako tu v Portugalsku, ale priznajme si, že sme potrebovali bod a preto naša aktivita nebola taká, na akú sú asi ľudia zvyknutí. Krajní obrancovia mali hlavne defenzívne úlohy, strážili sa, aby neurobili chybu a dopredu neboli takí aktívni," povedal tréner Pavel Vrba, ktorého zverenci prerazili českú bariéru. Už totiž dvanásť rokov sa napodarilo českému klubu postoupit do jarne fázy dvakrát po sebe.  Ukazuje sa, že tento tím je výnimočný. Jeho sila vyniká, zvlášť keď si uvedomíte, že máme troch hráčov základnej zostavy zranených. Keby boli fit Hanousek, Kolář a Rajtoral, hrali by v základe. V ofenzivnej časti nám teraz chýba. Aj bez nich sme ale schopní presadiť sa v Európe. 
      Vo vyraďovačke nebudú chýbať ani hráči belgického KRC Genk, ktorí v rámci bojov v G-skupine vyhrali v Székesfehérvári nad tamojším Videotonom 1:0. Ďalej ide spolu s Hannoverom z L-skupiny aj Levante, ktoré získalo všetky body na ihrisku Helsingborgu.  
      V jednom zo šlágrov večera sa na Olympijskom štadióne v Ríme zrodila v zápase Lazio - Tottenham bezgólové remíza. Kým Rimanom to stačilo na postupovú definitívu, Spurs si istotu musia vydobyť v poslednom kole. Takisto si dramaticky až do posledného zápasu počká na rozuzlenie ďalší anglický tím FC Liverpool, ktorý nevedel zhrabnúť na definitívu potrebné tri body na svojom Anfield Road proti Young Boys Bern. The Reds remizovali 2:2, v ich drese odohral slovenský reprezentačný obranca Martin Škrtel odohral celý zápas. "Samozrejme som nadšený z toho, že sme získali bod v zápase s takým mužstvom akým je Liverpool. Dokázali sme, že vieme uhrať dobrý výsledok aj v Liverpoole. Mali sme veľmi kvalitnú defenzívu, ale boli sme nebezpeční aj vpredu. Stále sme ešte v hre o postup a to nás teší," povedal krídelník Young Boys Bern Raul Bobadilla 
      Postúpil aj SSC Neapol Mareka Hamšíka, ktorý zdolal AIK Štokholm gólom Edinsona Cavaniho v nadstavenom čase 2:1. Slovenský stredopoliar hral poslednú štvrťhodiku duelu. Celý zápas odchytal za Rapid Viedeň Ján Novota, no jeho tím prehral v Trondheime 2:3. Štvtok bol konečnou pre Olympique Marseille, ktorý prehral doma s postupujúcim Fenerbahce Istanbul 0:1, Miroslav Stoch dostal príležitosť za Fener na posledných 5 minút stretnutia.  
      V stretnutí nezdolaných v K-skupine si neporazenosť zachoval Metalist Charkov po výhre nad Bayerom Leverkusen 2:0. Stuttgart vyhral v E-skupine na štadióne Steauy veľkolepo 5:1, no ani toto mu nestačí na eliminačné prvé kolo. Dôvodom je výhra FC Kodaň v Nórsku, ktorá zamotala situáciu v skupine a o oboch postupujúcich sa rozhodne až v poslednom kole.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies