Štyria samovražední atentátnici zaútočili na prádzne sídlo afganského exguvernéra

NETKY.SK • 6 Október 2015, 11:08 • 2 min
Štyria samovražední atentátnici zaútočili na prádzne sídlo afganského exguvernéra

KÁBUL - Štyria samovražední atentátnici sa v pondelok v Kábule neúspešne pokúsili o atentát na bývalého guvernéra afganskej provincie Helmand. Ako podľa agentúry DPA oznámila afganská polícia, pri útoku prišli o život všetci štyria atentátnici. Samotný politik sa v dome v čase útoku ani nenachádzal.

slovakia

left justify in out

Jeden z atentátnikov aktivoval výbušninu nastraženú v automobile pred vchodom do rezidencie bývalého guvernéra. Ďalší traja prenikli do areálu a tam odpálili výbušniny. Ako dnes informoval hovorca polície, "jedinými obeťami sú štyria atentátnici. Sedem strážnikov bolo ľahko zranených."

 

K zodpovednosti za atentát sa prihlásilo fundamentalistické hnutie Taliban, ktoré tvrdí, že pri tejto svojej operácii zabilo mnoho špiónov pracujúcich pre vládu v Kábule. Ide o prvý podobný útok v Kábule po viac ako šiestich týždňoch relatívneho pokoja. Tomuto obdobiu predchádzal začiatkom augusta útok na vojenský konvoj, pri ktorom zahynulo desať ľudí, neskôr sa ešte na letisku v Kábule odohral samovražedný atentát s piatimi civilnými obeťami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies