Štyria piťovci boli vo väzbe nezákonne, prepustili ich

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 19:15 • 2 min
Štyria piťovci boli vo väzbe nezákonne, prepustili ich

BRATISLAVA - Štyria piťovci sedeli podľa nálezu ústavného súdu nezákonne vo väzbe. V stredu ich na príkaz sudcu Špecializovaného trestného súdu prepustili z basy na slobodu, informuje o tom portál čas.sk.

slovakia

left justify in out

Dvoch z nich podľa informácií Nového Času opäť zadržali policajti po tom, ako opustili brány väznice. Prokurátor ich navrhol opäť posadiť do väzby. Sudca o tom bude rozhodovať vo štvrtok ráno. Ďalší dvaja sú na slobode.

Nový Čas pripomína, že podľa prokuratúry mali obvinení koncom roka 2006 spolu s ďalšími osobami cudzej štátnej príslušnosti v Trnavskom a Bratislavskom kraji páchať trestnú činnosť ako členovia zločineckej skupiny. Po vybavení podvodných hypotekárnych úverov doposiaľ nezistenými osobami v USA cez tzv. biele kone založili účty v bankách na Slovensku v USD a EURO mene. Účty zakladali vďaka falošným dokladom, ktoré vyhotovili s údajmi osôb z USA. Tam poukázali peniaze z neoprávnene získaných úverov v Amerike, pričom niektorí pod hrozbou a vyhrážaním zariadili mlčanlivosť členov a ich zotrvanie v skupine. Pomocou personálu banky vyberali prostriedky v pobočkách a časť z nich odovzdávali neznámym osobám cudzej národnosti. Obvinení uskutočnili postupne výbery v sume 1,1 mil. eur (1 114 278,75 eura), pričom zásluhou polície bol zmarený výber hotovosti vo výške 3 016 506,92 eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies