Štyria Izraelčania utrpeli zranenia pri útoku Palestínčana autom

NETKY.SK • 8 November 2015, 12:27 • 2 min
Štyria Izraelčania utrpeli zranenia pri útoku Palestínčana autom

TEL AVIV - Štyria Izraelčania vrátane tehotnej ženy dnes utrpeli zranenia, keď Palestínčan v aute údajne pridal rýchlosť a vrazil do zastávky pre stopárov na Západnom brehu Jordánu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Dvaja muži vo veku 22 a 21 rokov utrpeli vážne zranenia, spresnila policajná hovorkyňa Luba Samriová. Dvaja ďalší ľudia, vrátane tehotnej ženy, vyviazli z incidentu s ľahkými zraneniami.

 

Vodiča vozidla zastrelila izraelská pohraničná polícia. Identifikovali ho ako 22-ročného mladíka z palestínskeho mesta al-Bíra, ktoré sa nachádza neďaleko Ramalláhu v strednej časti Západného brehu Jordánu (Predjordánska). Informáciu priniesla oficiálna palestínska tlačová agentúra Wafa.

 

O hodinu sa stal iný incident - 22-ročnú Palestínčanku zastrelili, keď pobodala člena stráže pri vstupe do izraelskej osady Bejtar Illit južne od Jeruzalema. Oznámila to armáda.

 

Žena pochádzala z dediny neďaleko Betlehema.

 

Podľa izraelského ministerstva zahraničných vecí bolo od začiatku októbra pri útokoch Palestínčanov nožmi alebo strelnými zbraňami zabitých desať Izraelčanov. Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva bolo za to isté obdobie zabitých 80 Palestínčanov. Väčšina z nich sa stala údajne obeťou páchateľov, ktorí útočili nožom alebo vozidlami.

 

Ďalší prišli o život pri zrážkach s izraelskými bezpečnostnými silami, ktoré použili slzotvorný plyn, gumové projektily či ostrú muníciu, alebo zahynuli pri zásahoch oddielov tajných policajtov proti Palestínčanom hádžucim kamene a zápalné fľaše.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies