Štyria Indovia dostali doživotie za vraždy a sexuálne obťažovanie v Bombaji

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 17:52 • 2 min
Štyria Indovia dostali doživotie za vraždy a sexuálne obťažovanie v Bombaji

NAÍ DILLÍ - Štyria ľudia v indickom Bombaji si odpykajú doživotné väzenie za zavraždenie dvoch mužov, ktorí sa v roku 2011 pokúsili ochrániť priateľky pred sexuálnym obťažovaním. Oznámil to dnes indický súd.

slovakia

left justify in out

Keenan Santos (24) a Reuben Fernandez (29) začali namietať, keď sa štyria muži snažili sexuálne obťažovať niekoľko žien sprevádzajúcich dvojicu mladíkov, vysvetlil prokurátor Udžval Nikam.
Skupina štyroch mužov potom síce odišla, ale vrátila sa s väčšou skupinou, ozbrojenou nožmi. Tí niekoľkokrát bodli mladíkov. Santos zomrel ešte v ten deň, Fernandez o desať dní, doplnila informácie tlačová agentúra DPA.


Vraždy šokovali Bombaj, pretože sa odohrali na rušnej ulici a sledovalo ich niekoľko okolostojacich ľudí. Uviedla to spravodajská televízia NDTV s odvolaním sa na členku skupiny, na ktorú páchatelia zaútočili. Žena dodala, že opakovanie volala o pomoc.


Štyria odsúdení muži - Džiténdra Rána, Suníl Bódh, Satíš Dulgadž a Dípak Tival - strávia zvyšok svojho života za mrežami. Proti verdiktu sa môžu odvolať na súde vyššieho stupňa, dodal prokurátor. Problém sexuálneho obťažovania sa stal stredobodom pozornosti indickej verejnosti v decembri 2012, keď gang mužov znásilnil a zavraždil 23-ročnú študentku cestujúcu v autobuse v indickom hlavnom meste Naí Dillí.


India po tomto prípade zaviedla prísnejšie zákony týkajúce sa znásilnení, ale aktivisti tvrdia, že v postoji k sexuálnym útokom nastala iba malá zmena. Útoky na ženy a dievčatá podľa nich pokračujú v nezmenšenom počte. K najnovšiemu prípadu došlo 28. apríla v meste Ernákulam v štáte Kérala, kde našli doma mŕtvu 30-ročnú ženu. Na tele mala známky škrtenia a približne 30 bodných rán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona