Štyria chlapci viackrát napadli dôchodcu

NETKY.SK • 28 August 2015, 11:51 • 2 min
Štyria chlapci viackrát napadli dôchodcu

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ v Revúcej obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve dvoch chlapcov vo veku 14 a 15 rokov zo Šivetíc (okr. Revúca).

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, tí ešte s dvoma mladšími chlapcami neoprávnene vnikli do rodinného domu, kde napadli 69-ročného muža. Vylomili zamknuté vchodové dvere, vošli do kuchyne a poškodili dvere do izby, kde sa dôchodca nachádzal. Jeden z obvinených mu baterkou svietil do tváre a ruky mu držal za chrbtom. Povedali mu, že ak to nahlási na polícii, tak ho zabijú. Zo zadného vrecka mu vzali nožík a občiansky preukaz. Keď začal kričať o pomoc, pustili ho a ušli. Spôsobili mu škodu 200 eur. Stalo sa to 3. júla v noci, vtedy tento prípad 69-ročný muž polícii neohlásil.


Chlapci muža napadli aj druhýkrát, a to 25. augusta v noci na dvore pri rodinnom dome. Jeden z obvinených ho chytil za ruku, hodil muža o zem a po dopade ho všetci štyria chytili, začali prehľadávať a vzali mu baterku a kľúče od jeho domu. Potom ušli, vrátili sa však približne po desiatich minútach. Dôchodca stihol vojsť do domu, zamkol vchodové dvere a háčikom zavrel dvere na izbe. Všetci štyria neoprávnene vošli do domu cez rozbité kuchynské okno, potom začali búchať a kopať do dverí do izby. Keď ich násilím otvorili, opäť dôchodcu chytili za ruky, baterkou mu svietili do očí a z vrecka nohavíc mu vzali tabatierku s tabakom. Keď muž začal kričať o pomoc, štyria chlapci ušli. Spôsobili mu škodu šesť eur.


Z obavy o svoj život a zdravie muž oznámil polícii, čo sa stalo. Počas nasledujúceho dňa chlapcov polícia zadržala. Oboch obvinených vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. Za zločin lúpeže spáchaný na chránenej osobe hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Keďže v prípade chlapcov vo veku 14 a 15 rokov ide o mladistvých, hrozí im poloviční trest. Ďalší dvaja chlapci vzhľadom k ich veku nie sú trestne zodpovední, takže sa trestu vyhnú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies