Štyri svadby dnes absolvuje primátor Spišskej Novej Vsi

NETKY.SK • 30 August 2014, 13:45 • 2 min
Štyri svadby dnes absolvuje primátor Spišskej Novej Vsi

POPRAD - Štyri svadby dnes absolvuje primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.

slovakia

left justify in out

„Už o 13:30 máme prijatie jubilantov v obradnej sieni, potom oddávam v troch častiach mesta štyri páry, v Novoveskej Hute, na radnici, ale aj na Čingove pred bránami Slovenského raja,“ uviedol primátor Ján Volný. Celodenný maratón uzavrie primátor v dobovom sprievode v historických kostýmoch na námestí v Spišskej Novej Vsi. Duch času je podtitul Dní mesta Spišská Nová Ves, ktoré sa konajú od piatku do nedele. Primátor bude sobášiť v historickom kostýme, aby stihol rýchly presun do dobového sprievodu. "Svadby tak dostanú výnimočný historický nádych. Bude to skutočne pestrý deň, medzi nastávajúcimi manželmi nechýba rómsky pár a občan inej krajiny,“ dodal.

 

Dni mesta Spišská Nová Ves dnes pokračujú druhým dňom. Na návštevníkov čakajú ešte dnes popoludní vystúpenia Skupiny historického šermu Jago, renesančný rytiersky turnaj, dobový sprievod mestom pod názvom Prichádza gróf Štefan Csáky s manželkou Júliou, ukážky Sokoliarskej skupiny sv. Bavona, ako i ukážky dobových tancov. Dnešný večer vyvrcholí koncertom skupiny I.M.T. Smile priamo v centre mesta.

 

Súčasťou Dní mesta Spišská Nová Ves je aj 19. Trh ľudových remesiel, v rámci ktorého predstavujú svoje umenie remeselníci zo Slovenska i Čiech vo viac ako 90-tich stánkoch. V Spišskej Novej Vsi môžu návštevníci vidieť rezbárov, hrnčiarov, korytárov, včelárov, tkáčov, košikárov, cinárov, výrobcov klobúkov, handrových bábik, mydiel, spracovateľov ľanu, umeleckých kováčov či šindliarov. Tohto roku rozšírili organizátori ponuku remesiel o ručne šité kuchynské zástery, obrazy zo starého dreva, plstené výrobky, ekotašky, renováciu starých výrobkov vo francúzskom štýle, viazanie snopov, vencov a kytíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies