Štyri psy zaútočili na dievčatko (7): Pohrýzli ju minimálne 100-krát!

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 11:07 • 2 min
Štyri psy zaútočili na dievčatko (7): Pohrýzli ju minimálne 100-krát!

AUCKLAND - Aspoň stokrát pohrýzli sedemročné japonské dievčatko štyri psy, ktoré ho napadli v pondelok v meste Murupara na Severnom ostrove, informovali dnes novozélandskí lekári. Kríženci stafordšírskeho bulteriéra zaútočili na dieťa v čase, keď bolo spolu s rodičmi na návšteve priateľov, ktorým psy patrili.

slovakia

left justify in out

Novozélandskí lekári dnes povedali, že dievča sa nachádza v kritickom, avšak stabilizovanom stave.

      
Plastický a rekonštrukčný chirurg v aucklandskej nemocnici Middlemore, Zac Moaveni, dnes reportérom povedal, že malá Sakurako Uehara bude pravdepodobne potrebovať opakované chirurgické zákroky až do dospelosti. Uviedol, že počas celého útoku zostala pri vedomí a psy ju pohrýzli po celom tele. Vysvetlil, že pri takomto zranení nejde len o samotné uhryznutie, ale aj náraz a silu za ním. "Je to veľmi odlišné od bodného zranenia alebo pohryznutia mačkou," uviedol.
      

Psy ihneď usmrtili. Sociálna pracovníčka prečítala reportérom vyjadrenie rodičov dievčatka, ktorí uviedli, že pracujú v Japonsku v potravinárskom priemysle a Sakurako je ich jediná dcéra.
      

"Nevieme, čo máme čakať v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch. Máme pred sebou dlhú cestu a musíme ju prejsť deň po dni. Sme vďační za všetky ponuky pomoci. Mnohí sa pýtajú, ako nám môžu pomôcť. Prosíme, zahrňte Sakurako do svojich modlitieb," uviedli rodičia.
      

Mediálna spoločnosť Fairfax Media informovala, že dievčatko bolo v Murupare zapísané na mesačný intenzívny kurz maorského jazyka. Rodina sa vraj plánuje vrátiť do Japonska, aby si tam vybavila náležitosti potrebné pre dlhší pobyt na Novom Zélande.
      

Novozélanďania založili zbierku na pomoc rodine, do ktorej už darovali vyše 100.000 novozélandských dolárov (61.700 eur).
  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies