Štyri levíčatá a mláďa pantera z Ukrajiny previezli do ZOO v Poľsku

NETKY.SK • 6 November 2022, 08:00 • 2 min
Štyri levíčatá a mláďa pantera z Ukrajiny previezli do ZOO v Poľsku

VARŠAVA - Štyri levíčatá a jedno mláďa čierneho pantera z Ukrajiny, ktoré počas prvých mesiacov svojho života zažili bombardovanie aj útoky dronmi, našli útočisko v zoo v poľskej Poznani. Oznámil to vo štvrtok Medzinárodný fond na ochranu zvierat (IFAW), informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

O mláďatá sa najskôr postarali organizácie na záchranu zvierat v Kyjeve a Odese po zásahu úradov voči obchodovaniu s exotickými zvieratami. V zoo v Poznani teraz čakajú na svoju ďalšiu cestu. "Zhruba 200 levov žije (na Ukrajine) v súkromných domoch a ako zúri vojna, čelia čoraz horšej situácii," uviedla vo vyhlásení Meredith Whitneyová, ktorá v rámci IFAW vedie program na záchranu voľne žijúcich zvierat. Mláďatá boli vychované v zajatí a preto nemôžu byť vypustené do voľnej prírody. IFAW sa už dohodol s útulkom pre mačkovité šelmy (TWS) v americkej Minnesote a ďalším v Európe, že sa o mláďatá postarajú. V Spojených štátoch napokon skončia levíčatá. "Sme nadšení, že týmto mláďatám môžeme poskytnúť domov s rozlohou 40 árov a dúfame, že ich čoskoro privítame," povedala riaditeľka TWS Tammy Thiesová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies