Štyri americké investičné banky sľúbili pomoc londýnskej City

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 09:41 • 2 min
Štyri americké investičné banky sľúbili pomoc londýnskej City

LONDÝN - Štyri americké investičné banky dnes sľúbili britskému ministrovi financií Georgeovi Osbornovi, že sa pokúsia pomôcť Londýnu udržať si pozíciu svetového finančného centra. Ale ani jedna z nich mu nedala žiadny sľub, čo sa týka pracovných miest v krajine po jej odchode z Európskej únie (EÚ). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jeden z bankárov po stretnutí s Osbornom agentúre Reuters povedal, že chcú vidieť konkrétne kroky, ktoré zabezpečia firmám so základňou v Británii udržanie prístupu na trhy EÚ. Dodal, že v súčasnej situácii nikto, kto má rozum, v Británii neinvestuje.

 

Londýn má po referende 23. júna, v ktorom Briti hlasovali za odchod svojej krajiny z EÚ, čoraz väčšie obavy z exodu bankárov z finančnej štvrte City, ak im tzv. brexit skomplikuje prístup na jednotný európsky trh. Banky ako JPMorgan už naznačili, že môžu presunúť na kontinent tisíce pracovných miest.

 

S Osbornom sa dnes stretli zástupcovia bánk JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch a Morgan Stanley. Sľúbili, že budú spolupracovať na udržaní pozície Londýna ako svetového finančného centra. V ich vyhlásení sa tiež uvádza, že žiadna iná európska metropola nemá natoľko rozvinuté kapitálové trhy ako Londýn. Ale čo sa týka udržania pracovných miest, žiadna z bánk sa k ničomu nezaviazala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies