Štvrtý prípad dopingu v Soči, Lotyš Pavlovs mal pozitívny test

NETKY.SK • 23 Február 2014, 08:47 • 2 min
Štvrtý prípad dopingu v Soči, Lotyš Pavlovs mal pozitívny test

SOČI - Podľa vyhlásenia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) mal pozitívny test na zakázanú látku metylhexánamín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lotyšský hokejista Vitalijs Pavlovs neprešiel dopingovou kontrolou na ZOH v Soči. Podľa vyhlásenia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) mal pozitívny test na zakázanú látku metylhexánamín.

Dvadsaťštyriročný útočník Dinama Riga podstúpil dopingové testy po štvrťfinálovom dueli Lotyšska s Kanadou (1:2). Na olympijskom turnaji odohral v národnom drese 5 duelov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu.

Pavlovs sa tak stal štvrtým športovcom, ktorému našli v tele zakázaný stimulant. Ukrajinská reprezentantka v behu na lyžiach Marina Lisogorová mala na XXII. ZOH v Soči tiež pozitívny dopingový test. Informáciu pre agentúru Sinchua potvrdil Ukrajinský olympijský výbor.

"Disciplinárna komisia Medzinárodného olympijského výboru v sobotu oficiálne informovala ukrajinský výbor, že Marina Lisogorová mala pozitívny dopingový nález na trimetazidín, ktorý je zaradený do zoznamu zakázaných látok od 1. januára 2014," uviedol olympijský výbor vo svojom vyhlásení.

Tridsaťročná olympionička počas disciplinárneho konania uviedla, že zakázaná substancia sa do jej tela dostala nevedome. "V roku 2004 som podstúpila operáciu štítnej žľazy a aby som sa z toho dostala, lekár mi predpísal Preductal. Tento liek možno kúpiť v ktorejkoľvek lekárni a často sa používa. Bola som si istá, že neobsahuje žiadne zakázané látky, a preto som ich brala aj počas olympiády," uviedla a zároveň si priznala chybu: "Žiaľ, niektoré zložky lieku sú od januára na zozname zakázaných látok. Je to moja vina, ale bohužiaľ, už sa stalo..."

Lisogorová, ktorá v pretekoch na 10 km klasicky obsadila 58. miesto, je už tretím dopingovým prípadom na olympiáde v Rusku. Predtým sa previnila dvojnásobná olympijská víťazka v behu na lyžiach a v súčasnosti biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová z Nemecka a taliansky bobista William Frullani. Sachenbacherovej-Stehleovej našli stimulant methylhexanamín a Frullanimu zasa stimulant dymethylpentylamín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies