Štvrtý mobilný operátor SWAN spúšťa v sieti LTE 4G INTERNET v1.0

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:01 • 2 min
Štvrtý mobilný operátor SWAN spúšťa v sieti LTE 4G INTERNET v1.0

BRATISLAVA - Mobilný operátor SWAN spustí od piatka 13. marca neobmedzenú dátovú službu v 50 mestách Slovenska. Novú službu s názvom 4G INTERNET v1.0 budú môcť využívať zákazníci do 31. decembra tohto roka bez viazanosti.

slovakia

left justify in out

Povedali to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia spoločnosti.
     

Podľa ich slov ide o jedinečnú mobilnú dátovú službu prostredníctvom technológie LTE. Za svoju výhodu v porovnaní s ponukou konkurencie považujú nižšiu cenu a skutočnosť, že služba je bez akejkoľvek viazanosti.
     

Ako povedal Juraj Ondriš, predseda predstavenstva spoločnosti SWAN, prekážkou poskytovania plnohodnotných mobilných služieb je neochota dohodnúť sa zo strany ostatných mobilných operátorov na slovenskom trhu, ktorí aj napriek povinnosti stanovenej v licenčných zmluvách poskytnúť SWANu národný roaming robia obštrukcie.
     

"K dnešnému dňu pokrývame svojou mobilnou sieťou viac ako 30 % populácie Slovenska a signál je dostupný už najmenej v 50 mestách, preto ma teší, že práve v týchto lokalitách bude mať naša nová dátová služba premiéru," povedal generálny riaditeľ spoločnosti SWAN Miroslav Strečanský.
     

Novú dátovú službu si môžu zákazníci aktivovať od piatka na štyroch predajných miestach - SWAN centrách v Trnave, Púchove, Pezinku a Dunajskej Strede počas ich otváracích hodín. Zároveň je k dispozícii aj predaj formou online nákupu - e-shop na webovej stránke swan.sk.
     

Rýchlosť s využitím technológie LTE je do 50/10 Mbit/s. Službu SWAN 4G INTERNET v1.0 si zákazníci môžu zakúpiť bez alebo s dátovým zariadením - USB modemom Huawei 3372. Zároveň bude na webovej stránke spoločnosti postupne pribúdať zoznam ďalších otestovaných zariadení, ktoré budú plne kompatibilné s novou dátovou službou. 
     

Spoločnosť SWAN, a. s., získala v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1800 MHz a v súčasnosti buduje plnohodnotnú mobilnú 4G sieť a zázemie pre ponuku služieb 4G. Celkovo plánuje do projektu mobilného operátora investovať 100 miliónov eur. Elektronické služby poskytuje od roku 2000. Vybudoval vlastnú optickú sieť s európskymi parametrami a s počtom viac ako 50.000 zákazníkov. SWAN je súčasťou holdingu DanubiaTel, a.s., do portfólia ktorého patrí aj dátové centrum, softwarehouse a národný správca domén.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies