Štvrťročné tržby skupiny Orange dosiahli takmer 10 mld. eur

NETKY.SK • 23 Október 2014, 10:50 • 2 min
Štvrťročné tržby skupiny Orange dosiahli takmer 10 mld. eur

PARÍŽ/FRANKFURT - Telekomunikačná skupina Orange dosiahla v treťom kvartáli tržby vo výške 9,805 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Zisk operátora pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) predstavoval 3,245 mld. eur. Výsledky, ktoré zverejnila firma vo štvrtok, boli v súlade s očakávaniami analytikov. K štvrťročným výsledkom firmy prispeli najmä znižovanie nákladov a rast počtu odberateľov jej 4G mobilných služieb. Spoločnosť znížila nepriame prevádzkové náklady takmer o 333 mil. eur a prekonala tak svoj cieľ, ktorý bol na úrovni 300 mil. eur za celý rok.

 

Znížením nákladov sa skupina snaží kompenzovať tvrdé konkurenčné prostredie a pokles cien na jej hlavných trhoch vo Francúzsku, v Španielsku a v Poľsku. Jej kapitálové výdavky dosiahli úroveň 3,81 mld. eur, čo predstavuje oproti rovnakému obdobiu vlaňajška nárast o 2,9 %. Orange zároveň potvrdil, že očakáva splnenie svojho cieľa EBITDA v tomto roku v rozsahu 12,0 až 12,5 mld. eur. 

 

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies