Štvrtok 17. septembra bol na Slovensku rekordne teplý

NETKY.SK • 19 September 2015, 12:21 • 2 min
Štvrtok 17. septembra bol na Slovensku rekordne teplý

BRATISLAVA - Vo štvrtok 17. septembra dosiahli teploty na Slovensku rekord na tento deň na 14 meteorologických staniciach. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) najvyššia maximálna teplota vzduchu vystúpila na 34,5 stupňa Celzia na dvoch staniciach, v Žihárci (okr. Šaľa) a Dolných Plachtinciach (okr. Veľký Krtíš).

slovakia

left justify in out

Zároveň v Žihárci dosiahla priemerná denná teplota vzduchu až 28,2 stupňa, čo je najvyššia nameraná priemerná denná teplota v septembri na území Slovenska minimálne od roku 1961. Vysoké teploty sú dôsledok veľmi teplého vzduchu od juhozápadu, ktorý na Slovensko prúdi od pondelka 14. septembra.


V noci zo stredy na štvrtok zaznamenali tropickú noc na siedmich meteorologických staniciach, pričom najvyššiu namerali na meteorologickej stanici v Orechovej (okr. Sobrance), a to 22,2 stupňa Celzia. Tropická noc bola aj v Kuchyni, Piešťanoch, Hurbanove, Podhájskej, Turčianskych Tepliciach a Kamenici nad Cirochou. Meteorologická stanica Podhájska a Orechová zaznamenal dve tropické noci za sebou v priebehu septembra. Naposledy bola v septembri tropická noc v roku 2011.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies