Štvrtina afganských detí musí tvrdo pracovať, vláda ich nejako nechráni

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 14:26 • 2 min
Štvrtina afganských detí musí tvrdo pracovať, vláda ich nejako nechráni

KÁBUL - Štvrtina detí v Afganistane si na živobytie zarába prácou, avšak štát pracujúcim deťom nezabezpečuje ochranu pred úrazom, smrťou alebo vykorisťovaním. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnes zverejnenú správu organizácie Human Rights Watch (HRW).

slovakia

left justify in out

V správe HRW sa uvádza, že afganské deti za minimálnu alebo neraz aj nijakú mzdu vykonávajú 12-16 hodín denne fyzicky náročnú prácu v tkáčskych dielňach, tehelniach, železiarňach či v poľnohospodárstve.

 

HRW vo svojej správe tiež pripomína že afganské pracovné právo zakazuje zamestnávať deti mladšie než 14 rokov, ako aj skutočnosť, že Afganistan ratifikoval medzinárodné dohody o detskej práci.

 

Napriek tomu afganské úrady "desaťtisíce pracujúcich detí, z ktorých niektoré majú len päť rokov, pred nebezpečnými pracovnými podmienkami nechránia", konštatuje vo svojej správe Human Rights Watch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona