Štvrťfinále otvorí súboj európskych gigantov

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 19:30 • 2 min
Štvrťfinále otvorí súboj európskych gigantov

RIO DE JANEIRO - V semifinále futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii sa predstaví minimálne jeden európsky tím.

slovakia

left justify in out

Súboj dvoch gigantov "starého kontinentu" je totiž na programe už v rámci štvrťfinále. V prvom dueli štvrťfinálového programu MS 2014 proti sebe nastúpia na svetoznámej Maracane v Riu de Janeiro Francúzsko a Nemecko (18.00 h SELČ).

 

"Nationalelf" je medzi najlepším oktetom deviatykrát po sebe a v súboji proti "galskému kohútovi" je miernym favoritom. Zverenci Joachima Löwa sa však na postup poriadne natrápili s Alžírčanmi, zdolali ich 2:1 až po predĺžení a v stretnutí ich brankár Manuel Neuer niekoľkokrát zachránil v poslednej chvíli vynikajúcim zákrokom. Na pokorenie Francúzov zrejme budú musieť predviesť zdatnejší výkon, keďže zverenci Didiera Deschampsa dali v doterajších štyroch zápasoch nadpriemerných desať gólov. Karim Benzema a spol. o svojom postupe rozhodli až na konci osemfinále s Nigérijčanmi, dvakrát rozvlnili sieť v záverečných jedenástich minútach, pričom Afričania si dali v nadstavenom čase vlastný gól. 

 

"Čaká nás zápas proti Nemcom, ktorí na predchádzajúcich troch MS postúpili do semifinále. Navyše, boli medzi najlepším kvartetom aj na ME 2012, to jednoznačne hovorí o ich sile. Sú zvyknutí na súboje na najvyššej úrovni a majú skúsenosti zo stretnutí v tejto fáze turnaja. Všetci členovia nemeckého kádra pôsobia vo veľkých kluboch, mnohí v Bayerne Mníchov," pripomenul kapitán majstrov sveta z roku 1998 Deschamps. 

 

Kormidelník Nemcov Joachim Löw je napriek konzistentným výkonom a stabilne kvalitným výsledkom od svojho príchodu na post šéfa realizačného tímu v roku 2006 pod tlakom, pretože na troch veľkých turnajoch nepriviedol svojich zverencov k žiadnemu celkovému prvenstvu. "Na každom podujatí príde jeden taký zápas, v ktorom sa vám príliš nedarí a ukopete to viac vôľou ako kvalitou. Teraz mám byť sklamaný, že sme postúpili do štvrťfinále?" zareagoval na kritiku žurnalistov po osemfinálovom meraní síl s Alžírskom "Jogi" Löw. Nemci "horeli" najmä v defenzíve, ale návrat Matsa Hummelsa do základnej zostavy po chorobe by mohol zaplátať diery spôsobené nepresvedčivou spoluprácou Pera Mertesackera so Jéromom Boatengom v strede defenzívnej formácie. Druhý spomenutý by sa mal vrátiť na pravý kraj obrany, kde nahradí zraneného Shkodrana Mustafiho. V jedenástke Francúzov sa možno neobjaví stopér Raphael Varane, ktorého pre dehydratáciu preventívne hospitalizovali. 

 

Ak Francúzi dodržia historickú štatistiku od roku 1998, postúpia ďalej a dokonca sa prebojujú do finále. Na domácom šampionáte v roku 1998 získali trofej, o štyri roky neskôr v Kórejskej republike a Japonsku sa nekvalifikovali zo základnej skupiny, v Nemecku 2006 boli druhí a pred štyrmi rokmi v JAR opäť zostali pred bránami vyraďovacej časti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies