Štvrtá séria Hannibala je stále neistá

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 09:31 • 2 min
Štvrtá séria Hannibala je stále neistá

LOS ANGELES - Tvorca mysteriózneho kriminálneho seriálu Hannibal (2013) Bryan Fuller v pondelok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter oznámil, že predstavitelia spoločností Netflix a Amazon nemajú záujem o vysielanie prípadnej štvrtej sezóny. Fuller však dodal, že naďalej rokuje s inými spoločnosťami.

slovakia

left justify in out

Seriál Hannibal od jeho začiatku vysiela americká televízia NBC. Tá však koncom júna oznámila, že ho plánuje ukončiť po aktuálnej tretej sezóne. Dôvodom zrušenia má byť nízka sledovanosť, hoci sa hovorí aj o nevysporiadaných autorských právach. Fuller chcel totiž vo štvrtej sérii do príbehu uviesť Clarice Starling, ktorú v oscarovom Mlčaní jahniat (1991) stvárnila Jodie Foster, no nepodarilo sa mu na túto postavu získať práva.


V prvých dvoch sezónach najnovšieho spracovania príbehov z pera Thomasa Harrisa pracoval Hannibal Lecter, ktorého stvárňuje Mads Mikkelsen, ako uznávaný psychiater priamo v FBI. Jeho úlohou bolo pomáhať detektívovi Willovi Grahamovi (Hugh Dancy), ktorý sa dokáže vcítiť do zvrátených myslí najhorších masových vrahov a následne intuitívne rekonštruovať ich myšlienky a postupy. Táto schopnosť ho však fyzicky a najmä psychicky vyčerpáva, preto sa jeho šéf Jack Crawford (Laurence Fishburne) rozhodol najať Hannibala, ktorý sa mal starať o Willove psychické zdravie. Doktor Lecter však vie o duševných pochodoch zločincov viac, ako ktokoľvek tuší. V tretej sérii, ktorá odštartovala 4. júna, je Hannibal po krvavom finále druhej sezóny na úteku spolu s psychiatričkou Bedeliou du Maurier v podaní Gillian Anderson.


V aktuálnej sezóne účinkuje napríklad aj Joe Anderson, ktorý po Michaelovi Pittovi prevzal rolu sadistického boháča Masona Vergera. Viac priestoru dostala spomínaná záhadná psychiatrička v podaní Gillian Anderson, ktorá sa z predstaviteľky vedľajšej postavy posunula medzi hlavné herecké obsadenie. To doplnili aj Angličan Richard Armitage, Japonka Tao Okamoto a Američanka Nina Arianda. Armitage sa predstaví ako sériový vrah Francis Dolarhyde, známy tiež pod prezývkou Zúbková víla. Okamoto, známa ako Mariko Yashida z komiksovky Wolverine (2013), stvárňuje tajomnú Chiyo, a Arianda zas Molly, manželku špeciálneho agenta Willa Grahama. Ako pacient Bedelie du Maurier by sa mal minimálne v jednej epizóde objaviť aj Zachary Quinto. Nechýbajú ani Eddie Izzard či Laurence Fishburne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona