Štvrť Šibuja v Tokiu začala uznávať manželstvá osôb rovnakého pohlavia

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 10:39 • 2 min
Štvrť Šibuja v Tokiu začala uznávať manželstvá osôb rovnakého pohlavia

TOKIO - Štvrť Šibuja v Tokiu sa dnes stala prvou lokalitou v Japonsku, ktorá uznala partnerstvá osôb rovnakého pohlavia za "obdobu manželstva". To homosexuálom zaručuje rovnaké práva, aké majú manželia - vrátane návštev v nemocniciach a prenájmu bytu.

slovakia

left justify in out

Poslanci tokijského volebného obvodu Šibuja dnes hlasovaním schválili iniciatívu, na základe ktorej sa partnerom rovnakého pohlavia začnú vydávať sobášne listy. Nové nariadenie sa týka iba štvrte Šibuja a nie je oficiálne právne záväzné. Tí, čo nebudú dodržiavať rozhodnutie miestnych poslancov, však budú mať svoje mená zverejnené na webovej stránke tohto volebného obvodu.

 

Šibuja plánuje aj priebojnú a výraznú vzdelávaciu kampaň v záležitosti LGBT ľudí, približuje agentúra AP.

 

Homosexuálne celebrity sú síce v Japonsku viditeľné a populárne, ale lesbickí, homosexuálni, bisexuálni a transrodoví Japonci tvrdia, že vyrastať a žiť ako LGBT človek v kultúre, ktorá si vyznáva hodnoty harmónie a uniformity, je mimoriadne ťažké.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona