Štvornásobný vicemajster sveta Hirvonen sa lúči s rely

NETKY.SK • 6 November 2014, 14:20 • 2 min
Štvornásobný vicemajster sveta Hirvonen sa lúči s rely

HELSINKI - Štvornásobný vicemajster sveta Mikko Hirvonen sa počas nadchádzajúcej Veľkej ceny Veľkej Británie (13. - 16. novembra) rozlúči s majstrovstvami sveta v rely. Fínsky jazdec jazdí šampionát automobilových súťaží už trinásť rokov, zo 162 štartov si pripísal pätnásť víťazstiev a 68 pódiových umiestnení.

slovakia

left justify in out

"Počas dlhých rokov súťažnej kariéry som sa koncentroval len na seba. Užíval som si každú minútu, stále pociťujem radosť zo šoférovania, ale odteraz by som sa chcel sústrediť na najdôležitejšiu vec v mojom živote - rodinu a deti," uviedol Hirvonen pre oficiálny web majstrovstiev sveta v rely. Najlepšie roky prežil vo Forde, ktorému v rokoch 2006 a 2007 pomohol k Poháru konštruktérov. 

 

Hirvonen debutoval vo WRC v roku 2002, väčšinu kariéry strávil vo Forde. Jazdil aj za Subaru (2004) a Citroen (2012, 2013). "Počas tých trinástich sezón som zažil množstvo chvíľ, na ktoré budem dlho spomínať," tvrdí muž, ktorého spolujazdcom bol Jarmo Lehtinen. "Stretli sme sa prvýkrát na letisku v Helsinkách v roku 2001. Bolo to pred našim prvým štartom v Taliansku. Bolo pre mňa privilégiom pracovať s Jarmom. Stali sme sa veľkými priateľmi, prežili množstvo dobrodružstiev, víťazstiev i prehier," poslal Hirvonen špeciálne poďakovanie svoju navigátorovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies