Štvorica samovražedných útočníkov zabila v Nigérii 14 ľudí

NETKY.SK • 16 November 2017, 06:59 • 2 min
Štvorica samovražedných útočníkov zabila v Nigérii 14 ľudí

MAIDUGURI - Štrnásť ľudí zabili a 29 ďalších zranili štyria samovražední útočníci, ktorí sa v stredu odpálili na severovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

K útokom došlo vo večerných hodinách v Maiduguri - metropole nigérijského štátu Borno. Podľa polície dvaja muži a dve ženy odpálili svoje vesty s výbušninami v zaľudnených častiach predmestia Muna Gari.

 

K útokom sa bezprostredne nikto neprihlásil. Maiduguri je však baštou islamistickej organizácie Boko Haram. Stúpenci radikálneho salafizmu v radoch Boko Haram sa od roku 2009 usilujú na severovýchode Nigérie o vytvorenie islamského štátu terorizujúc tamojšie obyvateľstvo vražednými prepadmi i samovražednými útokmi. Terče ich akcií neležia však iba na území Nigérie, ale aj na teritóriu ďalších krajín regiónu (Čad, Niger, Kamerun).

 

Aktivity Boko Haram v oblasti si za ostatných osem rokov vyžiadali viac ako 20-tisíc obetí na životoch, milióny ľudí muselo nedobrovoľne opustiť domovy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies