Štvorica mladých Rusov si poriadne zavarila: Za vyvesenie ukrajinskej vlajky im hrozí 7 rokov!

NETKY.SK • 22 August 2014, 07:55 • 2 min
Štvorica mladých Rusov si poriadne zavarila: Za vyvesenie ukrajinskej vlajky im hrozí 7 rokov!

MOSKVA - Až sedem rokov za mrežami hrozí skupine štyroch mladých Rusov, ktorí v stredu vyvesili na jednej z výškových budov v Moskve ukrajinskú vlajku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Príslušná prokuratúra totiž prekvalifikovala ich čin z vandalizmu na zámerné výtržníctvo motivované politickou nenávisťou spáchané v organizovanej skupine. S odvolaním sa na hovorkyňu justičných orgánov o tom dnes informovali ruské médiá.
      

Za vandalizmus by kvartetu, na ktoré uvalili do 19. októbra domáce väzenie, hrozil maximálne trojročný trest odňatia slobody. Podozriví vyliezli na jednu z moskovských výškových budov z obdobia stalinizmu a popri vyvesení ukrajinskej vlajky vo výške 176 metrov pomaľovali zlatú hviezdu na objekte spolovice modrou farbou.
      

Obaja muži a obe ženy však popierajú spomínaný čin a priznali sa iba k tomu, že z výškovej budovy zoskočili padákmi. Udalosť v ruskej metropole vyvolala v časoch, keď na východe Ukrajiny prebiehajú ťažké boje medzi tamojšou armádou a proruskými separatistami, značnú pozornosť v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies