Štvorgólový Gergel: Najťažšie bolo premeniť pokutový kop

NETKY.SK • 2 December 2015, 09:52 • 2 min
Štvorgólový Gergel: Najťažšie bolo premeniť pokutový kop

VARŠAVA - Slovenský stredopoliar Roman Gergel štyrmi gólmi prispel k senzačnému domácemu víťazstvu futbalistov Górnika Zabrze 5:2 nad hráčmi Piastu Gliwice v utorňajšom zápase 18. kola najvyššej poľskej súťaže Ekstraklasy. Górnik naďalej figuruje na poslednej priečke v tabuľke, zatiaľ čo Piast napriek neúspechu zostal na prvom mieste.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Bánoviec nad Bebravou po stretnutí priznal, že najzložitejšie bolo preňho streliť prvý z kvarteta gólov. Ten zaznamenal už v 7. min z pokutového kopu. "Rozhodne najťažšie som to mal pri pokutovom kope. Vedel som, že sa jednoducho nesmiem pomýliť," vyhlásil Gergel pre portál sport.pl.

 

Hviezdne chvíle niekdajšieho hráča Trenčína, Žiliny či Prešova prišli po zmene strán. Najskôr za dve minúty v rozpätí 60. a 61. min skompletizoval hetrik, v 82. min definitívne zatĺkol klinec do rakvy Piastu. "Po prvom polčase sme prehrávali 1:2. Úprimne, myslel som si, že zápas prehráme. Potom sa nám však podarilo streliť štyri góly," doplnil Roman Gergel, ktorý asistoval aj pri góle spoluhráča Aleksandra Kwieka na 2:2.

 

Niekdajší mládežnícky reprezentant SR zaznamenal v utorkovom dueli viac presných zásahov ako v doterajšom priebehu sezóny. Razom sa so siedmimi gólmi vyšvihol na štvrté miesto v poradí najlepších ligových strelcov.

Mužstvo zo Zabrze dosiahlo iba druhé ligové víťazstvo v aktuálnom ročníku. Predtým sa zverenci Leszka Ojrzyského tešili z trojbodového zisku 18. septembra v dueli so Slaskom Vroclav (2:0). "Takéto stretnutie sme už veľmi potrebovali. Tešíme sa, pretože sme naň čakali príliš dlho. Dúfam, že teraz sa nám začne dariť a že tento zápas odštartoval sériu výborných výsledkov Górnika," skonštatoval na záver Roman Gergel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies