"Štvorbodový" Ronaldo žiaril v Ľvove, Benitez: Snáď nás to nakoplo

NETKY.SK • 26 November 2015, 09:41 • 2 min
"Štvorbodový" Ronaldo žiaril v Ľvove, Benitez: Snáď nás to nakoplo

ĽVOV - Futbalisti Realu Madrid si zabezpečili prvenstvo v základnej A-skupine Ligy majstrov. V stredu triumfovali v "divokom" dueli v Ľvove nad ukrajinským Šachtarom Doneck 4:3, keď v ich drese žiaril najmä Cristiano Ronaldo. Ten sa okrem dvoch presných zásahov podpísal pod víťazstvo aj dvoma asistenciami na góly svojich spoluhráčov.

slovakia

left justify in out

"Snáď nás to nakopne," želal si po stretnutí tréner Realu Rafael Benitez, ktorý bol v paľbe kritiky španielskych médií i veľkej časti fanúšikovskej obce po debakli 0:4 s ligovým rivalom FC Barcelona v domácej najvyššej súťaži. "Najdôležitejšie z tohto zápasu je, že sme dokázali streliť štyri góly na ihrisku súpera. To môže byť znamenie znovuoživenia mužstva."

 

Dlho sa zdalo, že Real odprevadí domácich do kabín s výpraskom - v 70. minúte totiž po druhom Ronaldovom góle svietilo na ukazovateli skóre 4:0 pre "biely balet". Za hostí sa dovtedy strelecky presadili aj Daniel Carvajal a Luka Modrič. V záverečnej dvadsaťminútovke sa ale začali diať veci aj na druhej strane a Šachtar tromi gólmi za sebou korigoval na 3:4. Na senzačné vyrovnanie mu už však čas nezostal. "Je zrejmé, že občas stratíme koncentráciu. Samozrejme, že budeme analyzovať inkasované góly. Som ale presvedčený, že nevyplynuli z chýb defenzívy, ale z vydarených kombinácií Šachtaru. Oba tímy disponujú silným útočným inštinktom, aj preto sme boli svedkami toľkých gólov," tvrdí Benitez.

 

Trénera Šachtaru nadchol iba záver zápasu. Podľa neho bol kľúčovým pri takmer vydarenom "comebacku" jeho zverencov príchod Brazílčana Taisona na ihrisko polhodinu pred koncom. Až potom ukázal ukrajinský celok svoju silu v ofenzíve. "V záverečných dvadsiatich minútach prišli najpozitívnejšie momenty z môjho pohľadu," vyhlásil Mircea Lucescu. "Zobudili sme sa až po tom, čo na trávnik prišiel Taison."

 

Real náskok ustrážil a pôjde do osemfinále súťaže z prvého miesta, pretože má pred záverečným kolom náskok troch bodov na Paríž St. Germain a lepšiu bilanciu vzájomných zápasov. V záverečnom kole privíta Malmö, s ktorým bude rovnako trojbodový Šachtar na diaľku bojovať o tretie miesto v skupine a pokračovanie v Európskej lige. Ukrajinci sa predstavia na ihrisku PSG, v prípade rovnosti bodov s Malmö v ich prospech hovorí lepšia vzájomná bilancia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies