STV ukáže poslancom zmluvu s Towercomom, len keď sa zaviažu mlčať

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:30 • 2 min
STV ukáže poslancom zmluvu s Towercomom, len keď sa zaviažu mlčať

STV ukáže poslancom zmluvu s Towercomom, len keď sa zaviažu mlčať

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ Slovenskej televízie (STV) Štefan Nižňanský ukáže zmluvu na digitálne vysielanie s Towercomom za 200 miliónov eur poslancom z mediálneho parlamentného výboru len s podmienkou, že podpíšu záväzok o mlčanlivosti.
"Máme možnosť od top manažmentu televízie, aby sme videli zmluvu na vlastné oči pod záväzkom, že dodržíme princípy mlčanlivosti," potvrdil pre TASR Tomáš Galbavý z SDKÚ-DS po dnešnom poslaneckom prieskume v televízii, na ktorý sa vybralo pár zákonodarcov z mediálneho výboru. "Bál som sa do tej zmluvy nahliadnuť aj v tom kontexte, že ma bude potom niekto upodozrievať," dodal.
Podľa medializovaných informácií STV uzavrela prakticky nevypovedateľnú zmluvu na digitálne vysielanie s Towercomom za 200 miliónov eur. Šéf televízie ju mal podpísať na 15 rokov s možnosťou predĺženia o ďalších päť.
Poslanec za SaS Jozef Viskupič (Obyčajní ľudia) pre TASR uviedol, že ak by sa dozvedel nejaké nové informácie, určite by ich rád zverejnil. Brzdí ho však podmienka manažmentu. "Museli by sme podpísať reverz."
Galbavý si myslí, že poslanci majú legitímne právo vedieť, čo obsahuje zmluva. "Či v sebe neskrýva podobné hrozby, o ktorých sme sa dozvedeli ex post a ktoré môžu priniesť morálne a hlavne finančné problémy."
Hovorca STV Peter Susko TASR potvrdil, že televízia ukáže poslancom zmluvu až po podpísaní záväzku. "Chceme sa len zabezpečiť." Podľa neho ide o bežnú záležitosť. Mohlo by vraj hroziť, že druhá strana by zareagovala na porušenie zmluvy určitými nárokmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies